Lajme & Ngjarje

534435dc-b45d-4ece-9b86-9ad43bdb5f90

Oda e Stomatologëve të Kosovës dhe kompania e sigurimeve “ILLYRIA” arrijnë marrëveshje për sigurime shëndetësore për komunitetin tonë

Sot, me dt. 10 qershor 2024 është nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me kompaninë e sigurimeve “ILLYRIA”, e cila do të ofrojë 3 (tri) pako të sigurimeve shëndetësore për të gjithë anëtarët e OSK-së dhe familjarëve të tyre të ngushtë. Varësisht nga interesimi për pakot e sigurimeve, kompania e sigurimeve “ILLYRIA” do të gjejnë forma që iu…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Nga sot, fillon realizimi i projektit hulumtues : “Emergjencat mjekësore në praktiken stomatologjike- sondazh i stomatologëve kosovarë”, organizuar nga OSK. Prandaj, ju lutemi që t’ju përgjigjeni pyetjeve të anketës së bashkangjitur në linkun e mëposhtëm: https://forms.gle/xqPphX79eo87YLpU7   Poashtu, ky link i dërgohet të gjithë anëtareve përmes shërbimit SMS. Ju faleminderit për mirëkuptimin…

IMG_4863

Takimi me ekspert ligjor të projektit “Mbështetje për njohjen e kualifikimeve profesionale”

Dje, me datë 28 maj 2024 Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi priti në takim ekspertët ligjor nga Zyra e BE në kuadër të projektit “Mbështetje për njohjen e kualifikimeve profesionale”, i financuar nga BE. Qëllimi i këtij projekti është harmonizimi i njohjes së ndërsjellë të kualifikimeve profesionale me Acquis të BE-së. Acquis është…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Kryetari i OSK-së, ripërsëriti kërkesën e komunitetit tonë për plotësim ndryshimin e UA nr 2/2023 për kushtet dhe procedurat për ushtrimin e veprimtarisë shëndetësore në istitucionet private Gjatë komunikimit të drejtpërdrejtë me Ministrin e Shëndetësisë, Dr. Vitia, Kryetari i OSK-së ka përsëritur kërkesën e anëtarëve të OSK-së mbi domosdoshmërine e plotësim ndryshimit të këtij Udhëzimi…

IMG_4821-2

Takimi me Komisionin Parlamentar për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale

Dje, me datë 21 maj 2024 në ambientet e OSK-së, Kryetari Prof. Dr. Blerim Kamberi së bashku me nënkryetarët, pritën në takim grupin punues të Komisionit Parlamentar për Shëndetësisë dhe Mirëqenie Sociale. Qëllimi i këtij takimi ishte monitorimi dhe zbatimi i Ligjit aktual për odat e profesionistëve shëndetësorë. Grupi punues u interesua për tema të…

9d7b6504-79a8-47d2-a3e4-94fe15435bdf

OSK merr statusin e anëtarit vëzhgues në Federatën evropiane të rregullativave për stomatologji (FEDCAR)

Me datë 16 maj 2024 në Trogir të Kroacisë me ftesë të kryetarit të FEDCAR Dr. Hrvoje Pezo, kryetari i OSK-së, Prof.Dr. Blerim Kamberi dhe Dr. Bleron Faiku, kanë marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të FEDCAR, në të cilën Oda e Stomatologëve të Kosovës ka marr statusin e anëtarit vëzhgues në këtë organizatë. FEDCAR…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 15.05.2024, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit “Preparimi dhe cementimi i restaurimeve pa përmbajtje metali tek dhëmbët natyral dhe tek implantet” të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 17-18 Maj 2024 në…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar/a anëtarë/e të OSK-së, Në kuadër të projekt-hulumtimit të OSK-së për “Emergjencat mjekësore në praktikën stomatologjike – sondazh i stomatologëve Kosovar”, do të organizohet së shpejti Anketa me stomatologët nga regjistri i anëtarësisë së OSK-së. Qëllimi i kësaj Ankete është mbledhja e informacionit mbi përvojën tuaj të ballafaqimit me emergjencat mjekësore. Gjithashtu, synojmë të…

fd77a10b-d919-441e-9b7e-28488beca35f

Njoftim

Sot, me datë 23.04.2024, Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi me nënkryetarin Prof. Ass. Ali Gashi priten në takim përfaqësues të stomatologëve të sektorit privat që kanë ngritur shqetësimin e tyre lidhur me udhëzimin administrativ nr. 02/2023 i cili ka të bëjë me kushtet dhe procedurat për ushtrimin e veprimtarisë shëndetësore në institucionet private…

IMG_2657

U mbajt simpoziumi profesional i organizuar nga OSK

Të shtunën, me 20 prill 2024 u mbajt simpoziumi profesional “Identifikimi dhe meaxhimi i faktorëve të rrezikut në praktikën stomatologjike”, në të cilën morën pjesë mbi 700 pjesëmarrës, stomatolog, teknik dhe infermiere të stomatologjisë si dhe student. Ky simpozium i organizuar nga OSK ishte një platformë e rëndësishme për të marrë njohuri, përvoja dhe praktika…

IMG_2304

U mbajt tryeza “Shëndeti Oral, të arriturat dhe sfidat”

Dje, me datë 16 prill 2024 në ndërtesën e Kuvendit të Kosovës nën patronatin e Komisionit Parlamentar për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale u mbajt tryeza “Shëndeti Oral, të arriturat dhe sfidat”. Në këtë takim morën pjesë Dr. Vitia, Ministër i Shëndetësisë, Prof. Dr. Blerim Kamberi, kryetar i OSK-së si dhe udhëheqës dhe përfaqësues të…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar pjesëmarrës të Simpoziumit, Ju njoftojmë se regjistrimi i pjesëmarrësve në vendngjarje fillon nga ora 9:30. Me respekt, OSK

Programi i simpoziumit_page-0001

Programi i Simpoziumit

IMG_1456

Simpozium Profesional – Identifikimi dhe menaxhimi i faktorëve të rrezikut në praktikën stomatologjike

IMG_2333

Përfundoi cikli i ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës 

Dje me datë 28 Mars 2024 në ambientet e QKMF Mitrovicë u mbajtë ligjërata profesionale me titull “Përdorimi i ozonit dhe laserit në endodonci” nga Dr.Sc.Nexhmije Ajeti si dhe ligjërata tjetër me titull “Efekti i cigareve (vape) në shëndetin oral” nga Dr. Sc. Mirlinda Sopi. Këto ligjërata u përcollen nga numër i madh i kolegëve…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës, të organizuara nga OSK në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, me datë 28.03.2024 (e enjte) duke filluar nga ora 13:00, në QKMF Mitrovicë do të mbahen dy ligjërata me temë: “Përdorimi i ozonit dhe laserit në endodonci” nga Dr. Sc. Nexhmije Ajeti…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Njoftim Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 20.03.2024, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kongresit të tretë të stomatologjisë “Prishtina Dental Weekend”, i organizuar nga Kolegji AAB, që do të mbahet me datë 17-19.05.2024 në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i Kongresit…

IMG_0851

Dita Botërore e Shëndetit Oral

Dita Botërore e Shëndetit Oral festohet çdo vit më 20 Mars me iniciativën e Federatës Botërore të Stomatologjisë (FDI), në përpjekje për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e shëndetit oral dhe rëndësinë e tij në ruajtjen e shëndetit dhe mirëqenies së përgjithshme të çdo individi. Këtë vit, Federata Botërore e Stomatologjisë me rastin e Ditës…

cropped-icon.png

Ftesë për dorëshkrime

Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK) fton të interesuarit për dorëzimin e dorëshkrimeve për numrin e ardhshëm: Vëllimi 3, Numri 1, (qershor) 2024. Revista mirëpret të gjitha dorëshkrimet mbi temat që përfshihen në fushëveprimin e revistës. Afati i fundit për dorëzimin të dorëshkrimit: 8 maj 2024. Dorëshkrimet duhet të jenë të shkruar në gjuhën shqipe…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës, të organizuara nga OSK në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, me datë 15.03.2024 (e premte) duke filluar nga ora 12:00, në QKMF Gjilan do të mbahen dy ligjërata me temë: “Problemet ortodontike të ndërlidhura me frymëmarrjen në gojë” nga Dr. Sc. Blerim…

IMG_0541

Njoftim

Të nderuar anëtarë,   Nga sot fillon regjistrimi për pjesëmarrje në simpoziumin profesional “ Identifikimi dhe menaxhimi i faktorëve të rrezikut në praktikën stomtologjike”.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës, të organizuara nga OSK në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, me datë 05.03.2024 (e marte) duke filluar nga ora 13:00, në Poliklinikën Stomatologjike Pejë do të mbahen dy ligjërata me temë: “Rehabilitimi i pacientit protetik me mini implante dentare” nga Dr. Sc.…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë të OSK-së,   Oda e Stomatologëve të Kosovës organizon SIMPOZIUMIN PROFESIONAL “Identifikimi dhe menaxhimi i faktorëve të rrezikut në praktikën stomatologjike” i cili do të mbahet me datë 20 prill 2024, në Hotel Venus(afër QMI-së, Magjistralja Prishtinë-Lipjan). Simpoziumi nëpërmjet ligjëruesve të ftuar vendor dhe ndërkombëtar do të ofrojë njohuri të reja dhe udhëzime…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës, të organizuara nga OSK në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, me datë 23.02.2024 (e premte) duke filluar nga ora 13:00, në QKMF Ferizaj do të mbahen dy ligjërata me temë: “Menaxhimi i urgjencave në praktikën stomatologjike” nga Prof. Ass. Dr. Bylbyl Reçica…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 15.02.2024, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit “Aplikimi i laserit diode: Mundësia e trajtimit minimalisht invaziv”, të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 24.02.2024 në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 15.02.2024, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit “Krijimi i buzëqeshjes me kompozite-Shikimi nga e ardhmja!”, të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 02.03.2024 në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i Kursit…

IMG_1893

Njoftim

Sot me datë 16.02.2024, pranë Obeliskut në kompleksin e Qendrës Klinike Universitare në Prishtinë, u shënua Dita e Profesionistëve Shëndetësorë. Me rastin e përkujtimit të kontributit dhe sacrificës së profesionistëve shëndetësorë të Republikës së Kosovës përgjatë dekadave, kryetarët e Odave të Profesionistëve Shëndetësorë vendosën kurora lulesh pranë Obeliskut.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës, të organizuara nga OSK në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, me datë 14.02.2024 (e mërkure) duke filluar nga ora 12:00, në QKMF Prizren do të mbahen dy ligjërata me temë: “Trajtimi parodontal i pacientëve me sëmundjen e diabetit” nga Dr. Sc. Visar…

063f2d47-16d5-4e7c-83bc-63cead9a9e1c

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet OSK-së dhe SHODK-së

Sot, me datë 12.02.2024, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof.Dr. Blerim Kamberi dhe Kryetari i Shoqatës së Ortodontëve të Kosovës Dr. Sc. Blerim Mehmeti kanë nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit, e cila parasheh ndër tjerash organizimin e përbashkët të aktiviteteve profesionale e shkencore me qëllim të mbështetjes së procesit të ngritjes dhe avancimit profesional…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale nëpër 7 Qendrat Rajonale të Kosovës, të organizuara nga OSK në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë, me datë 09.02.2024 (e premte) duke filluar nga ora 13:00, në QKMF Prishtinë do të mbahen dy ligjërata me temë: “Osteonekroza e nofullave nga bifosfatet” nga Dr. Alban Olluri – Specialist i…

temp

INTELIGJENCA ARTIFICIALE (IA) DHE STOMATOLOGJIA

Në mbledhjen plenare të Këshillit Evropian të Stomatologëve (CED) të mbajtur në Bruksel më 17 nëntor 2023 u pranua unanimisht dokumenti Intelegjenca Artificiale dhe Stomatologjia. Me këtë dokument, Këshilli Evropian i Stomatologëve dëshiron të nxjerrë në pah shqetësimet dhe rekomandimet e saja kryesore në lidhje me qëndrimin në stomatologji “bëje vetë”/”drejtpërdrejt te konsumatori” (DIY/DTC), e…

Screenshot 2023-12-28 at 14.22.34

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Këtë vit po e përmbyllim me botimin e numrit të ri (i katërti me radhë) të Revistës së Stomatologëve të Kosovës (RSK). Edhe në këtë numër revista ofron publikime të ndryshme profesionale e shkencore nga të gjitha disiplinat stomatologjike, në të cilat autorët ndër të tjerash kanë ndarë edhe përvojën e tyre…

LLOGO-ORIGJINAL

PROGRAMI I LIGJËRATAVE PROFESIONALE PËR VITIN 2024

Oda e Stomatologëve të Kosovës në bashkëpunim me Fakultetin e Mjekësisë ka përgatitur planin dhe programin e ligjëratave profesionale në 7 Qendra Rajonale (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë dhe Ferizaj) për vitin 2024 në kuadër të aktiviteteve të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Ju rikujtojmë se ligjeratat profesionale të organizuara nga OSK, vlerësohen me 8…

22

OSK shënoi 10 vjetorin e themelimit të saj

Oda e Stomatologëve të Kosovës me datë 19.12.2023 ka shënuar 10 vjetorin e themelimit të saj në një ceremoni solemne ku të pranishëm ishin kontribues në themelimin e saj, përfaqësues të institucioneve të vendit, doajen të stomatologjisë kosovare si dhe të ftuar tjerë. Në këtë ceremoni ishin present edhe mysafir të ftuar nga Oda e…

c1bab009-23e5-498e-b479-e1ddf2aa96c3

Kryetarët e Odave të Profesionistëve Shëndetësorë në takim me Komisionin Parlamentar për Shëndetësi dhe Mireqënie Sociale

Takimi i djeshëm i Komisionit Parlamentar për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale me Odat e Profesionistëve Shëndetësorë ishte një ngjarje e rëndësishme në kuadrin e zhvillimit të politikave dhe legjislacionit në fushën e shëndetësisë. Kryetarja e këtij komisioni Dr. Fatmire Kollçaku tha se takimi është me qëllim që komisioni të informohet për punën, të arriturat dhe…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Njoftim Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 19.10.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘What is LASER? All possible clinical indications of semiconductor diode laser. Theoratical and practical one day course’, të organizuar nga Ana Pharmaceuticals (Medens Pharm) dhe I Dent-IC, që…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 19.10.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘Zotërimi i terapisë së kanalit të rrënjës me qasje moderne’, të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 20-21.10.2023 në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Oda e Stomatologëve të Kosovës, me qëllim të lehtësimit të punës së anëtarëve të saj dhe shmangjes së keqkuptimeve të mundëshme mes anëtarëve të saj dhe pacientëve gjatë apo pas tretmanit stomatologjik, ka nxjerr dokumentin: Udhëzues për menaxhimin e riskut profesional në praktikën private stomatologjike- Informimimi i pacientit për miratim të ndërhyrjes…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.09.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘Damon system course’’- Moduli 1, të organizuar nga Neki Dent, që do të mbahet me datë: 29-30.09.2023 në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i Kursit poentohet si vijon:…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 07.09.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit “Menaxhimi i emergjencave në stomatologji/ Basil Life Support’’, të organizuar nga Ana Pharmaceuticals dhe Kosovo Resuscitation Society, që do të mbahet me datë: 23.09.2023, në Prishtinë, morri këtë vendim;…

LLOGO-ORIGJINAL

Ftesë për dorëshkrime

Të nderuar anëtarë, Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK) fton të interesuarit për dorëzimin e dorëshkrimeve për numrin e ardhshëm: Vëllimi 2, Numri 2, (dhjetor) 2023. Revista mirëpret të gjitha dorëshkrimet mbi temat që përfshihen në fushëveprimin e revistës. Afati i fundit për dorëzimin të dorëshkrimit: 10 nëntor 2023. – Dorëshkrimet duhet të jenë të…

IMG_0458

Takimi me Ministrin e Shëndetësisë Dr. Vitia

Sot, Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi me nënkryetarin Prof. Ass. Ali Gashi u pritën nga Ministri i Shëndetësisë Dr. Arben Vitia, i cili u informua ndër të tjerash mbi dokumentin mbi strategjinë e zhvillimit të stomatologjisë në nivel vendi, Opinionin/Udhëzimin profesional mbi të drejtat dhe përgjegjësitë e doktorit të stomatologjisë në ofrimin e…

LLOGO-ORIGJINAL

SQARIM PUBLIK

Pas reagimit publik të OSK-së, në lidhje me ndarjen nga jeta të pacientës nga Malisheva pas marrjes së shërbimit stomatologjik, ndaj OSK-së janë drejtuar disa akuza dhe komente të pa baza prej disa anëtarëve të Odës për kinse OSK po bën gjykimin e parakohshëm të fajësisë së stomatologut. OSK sqaron se as në reagimin paraprak…

LLOGO-ORIGJINAL

REAGIM PUBLIK

Oda e Stomatologëve të Kosovës me vëmendje është duke përcjellë rastin e ndodhur dje në Malishevë, ku është raportuar për përfshirjen e një stomatologu, anëtar i OSK-së. Oda e Stomatologëve të Kosovës, shpreh ngushëllimet e sinqerta familjes dhe gjithë qytetarëve me rastin e ndarjes tragjike nga jeta e pacientës nga Malisheva, për të cilën siç…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim publik për anëtarët që përdorin tituj fiktivë

Të nderuar anëtarë, Oda e Stomatologëve të Kosovës dëshiron të njoftojë opinionin publik për një fenomen jo të rrallë që ka ardhur në vëmendjen tonë. Kemi vënë re se disa anëtarë përdorin tituj fiktivë në rrjetet e tyre sociale në mënyrë të padrejtë me qëllim të dezinformimit të qytetarëve rreth shërbimeve stomatologjike që ofrojnë. Këto…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 10.07.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Konferencës ‘’Konferenca e dytë e Shoqatës së Endodonteve të Kosovës-me pjesëmarrje ndërkombëtare’’, të organizuar nga Shoqata e Endodontëve të Kosovës në bashkëpunim me Shoqatën e Stomatologëve të Kosovës dhe Odën…

Screenshot 2023-07-05 at 10.42.42

OSK promovon numrin e ri të RSK-së

Të nderuar anëtarë, Numri i ri i RSK-së është fryt i një investimi profesional e shkencor të kolegëve nga vendi dhe jashtë vendit. Ky botim përmban punime të ndryshme, në të cilat kolegët ndajnë përvojën e tyre shumëvjeçare nga praktika e përditshme, Gjej rastin të falënderoj autorët, redaktorët dhe recensentët anonimë, të cilët të gjithë…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 19.06.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Perdorimi i sedacionit koshient me N20 në praktikën stomatologjike’’, të organizuar nga Ana pharmaceuticals Sh.P.K, që do të mbahet me datë: 23-24.06.2023, në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar…

132e39d5-169e-47e1-bc25-9ca38c0f4871

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi mes OSK-së dhe Fakultetit të Mjekësisë në Prishtinë.

Sot, me datë 05 qershor 2023 në Dekanatin e FM, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof. Dr.Blerim Kamberi dhe nënkryetari Prof.Ass.Dr Ali Gashi u pritën nga dekanja e Fakultetit të Mjekësisë Prof.Dr. Suzana Manxhuka-Kërliu, prodekanja Prof.Ass.Dr. Zana Sllamniku-Dalipi dhe Shefi i Degës së Stomatologjisë Prof.Asoc.Dr. Fatmir Dragidella. Në këtë takim u bisedua për…

LLOGO-ORIGJINAL

OPINION PËR KUSHTET DHE PROCEDURAT PËR USHTRIMIN E VEPRIMTARISË SHËNDETËSORE/STOMATOLOGJIKE NË INSTITUCIONET PRIVATE

OSK bazuar në shqetësimin e komunitetit tonë lidhur me Projekt-Propozimin e Udhëzimit Administrativ – Kushtet dhe procedurat për ushtrimin e veprimtarisë shëndetësore në Institucionet private, ju është drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë me Opinionin e saj lidhur me këtë Projekt-Propozim. Për më tepër klikoni linkun e mëposhtëm: Opinioni i OSK-së.pdf

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Oda e Stomatologëve të Kosovës, me qëllim të ndihmës në lehtësimin e procedurave të anëtarëve të saj për realizimin e transaksioneve financiare për shërbimet e OSK-së, njofton se ka arritur marrëveshje bashkëpunimi me institucionin mikrofinanciar CAPITAL RIA. Nga tani të gjitha pagesat e taksave administrative për shërbimet e OSK-së, përveç në bankën NLB mund të…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Njoftim Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 16.05.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Protokolli restaurues para terapisë protetikore’’, të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 19.05.2023, në Hotel Emerald Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i Kursit…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Me datë 28.04.2023, në ora 13:00 në QKMF Prishtinë, do të mbahet ligjërata me temë: “Shëndeti publik oral dhe stomatologjia e fëmijëve’’ nga Dr. Sc. Blerta Latifi- Xhemajli, Specialiste e Pedodoncisë dhe Stomatologjisë Preventive Kjo ligjëratë, vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese për pjesëmarrje pasive.

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM PËR KANDIDIM PËR ORGANET E OSK-SË

Të nderuar anëtarë, Pas përfundimit të procesit zgjedhor si dhe zgjedhjes së Kryetarit të Odës së Stomatologëve të Kosovës, në përputhje me dispozitat e Ligjit për Profesionistët Shëndetësor, Statutit të OSK-së dhe Rregullores për zgjedhjen e organeve të OSK-së, duke respektuar afatet e përcaktuara për procedurat e zgjedhjes së organeve të OSK-së, ftojmë anëtarët e zgje dhur të…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Me datë 25.04.2023, në ora 13:00 në QKMF Gjilan, do të mbahet ligjërata me temë: “Ndërhyrjet kirurgjike mikogingivale dhe parodontale me dioda laser’’ nga Prof. Asoc.Dr. Fatmir Dragidella, Specialist i Sëmundjeve të Gojës dhe Dhëmbit. Kjo ligjëratë, vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese për pjesëmarrje pasive.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Njoftim Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 20.04.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Radiografia në implantologji’’, të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 05.05.2023, në Klan Arena në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i Kursit poentohet si…

Picture1

Takim pune i Kryetarit të OSK me ekspertët e Lux. Development

Sot, me date 13.04.2023, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof.Dr. Blerim Kamberi, priti në takim pune ekspertët e Lux. Dev. të angazhuar për hartimin dhe dizajnimin e projektit/objektit të përbashkët të Odave të Profesionistëve Shëndetësor. Me këtë rast mes palëve u bisedua dhe u shtjelluan çështje të ndryshme të cilat ndërlidhen dhe pritet…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Me datë 14.04.2023, në ora 13:00 në QKMF Mitrovicë, do të mbahet ligjërata me temë: “Konceptet moderne në kuptimin dhe menaxhimin e alveolitit’’ nga Dr. Sc. Vjosa Hamiti, Specialiste e Kirurgjisë Orale. Kjo ligjëratë, vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese për pjesëmarrje pasive.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Me datë 13.04.2023, në ora 13:00 në QKMF Gjakovë, do të mbahet ligjërata me temë: “Planifikimi i protezës së skeletuar tek padhëmbësia parciale’’ nga Dr.Sc. Linda Dula, Specialiste e Protetikës Stomatologjike. Kjo ligjëratë, vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese për pjesëmarrje pasive.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Me datë 12.04.2023, në ora 11:00 në Poliklinikën Stomatologjike Pejë, do të mbahet ligjërata me temë: “Ekstraktet bimore në endodonci’’ nga Dr. Sc. Ariana Kameri, Specialiste e Sëmundjeve të Dhëmbit me Endodoncion. Kjo ligjëratë, vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese për pjesëmarrje pasive.

340415672_1419414758802788_4881777474670802654_n

Prof.Dr. Blerim Kamberi rizgjedhet Kryetar i Odës së Stomatologëve të Kosovës

Sot, me datë 07 prill 2023 Kuvendi i Odës së Stomatologëve të Kosovës pas përfundimit të zgjedhjeve për Kuvendin e saj ka mbajtur seancën konstituive të legjislaturës së III-të. Në këtë seancë Prof.Dr.Blerim Kamberi u rizgjedh Kryetar i OSK-së për mandatin 4 vjeçar, 2023 – 2027. Kryetari i sapo zgjedhur përzemërsisht u falenderua për besimin e…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Me datë 07.04.2023, në ora 11:00 në QKMF Ferizaj, do të mbahet ligjërata me temë: “Aplikimi i laserit në endodonci’’ nga Dr. Sc. Agime Dragidella, Specialiste e Sëmundjeve të Dhëmbit me Endodoncion. Kjo ligjëratë, vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese për pjesëmarrje pasive.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Ju njoftojmë se për shkak të mbajtjes së mbledhjes konstituive të Kuvendit të OSK-së – legjislatura e III-të, nesër me datë 07.04.2023, zyrat e OSK-së nuk do të punojnë. Ju faleminderit në mirëkuptimin tuaj.

oda-logo-2

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e sotme të datës 31 mars 2023, ka shqyrtuar aplikacionet për kandidaturë për Kryetar të Odës së Stomatologëve të Kosovës. Pas përfundimit të afatit për kandidim, njoftojmë se janë pranuar dy aplikime për kandidaturë për Kryetar të OSK-së. Të dy aplikuesit i kanë plotësuar kushtet e…

LLOGO-ORIGJINAL

Fillon cikli i parë i ligjëratave profesionale të organizuar nga OSK

Me datë 03.04.2023, në ora 13:30 në Prizren (QKMF-1, kati i dytë i Stomatologjisë) do të mbahet ligjërata me temë: “Bruksizmi dhe efektet e tij në sistemin mastikator dhe në punimet protetikore” nga Dr. Sc. Zana Lila, Specialiste e Protetikës Stomatologjike. Kjo ligjëratë vlerësohet me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë kredituese…

338166483_1066697981386086_2517162601619512950_n

Nënshkruhet kontrata me Kryetarin e Kryeqytetit Z. Rama për dhënien në shfrytëzim të pronës komunale

Kryetari i OSK-së Prof.Dr. Blerim Kamberi së bashku me kryetarët tjerë të Odave të Profesionistëve Shëndetësorë (OPSH), sot me datë 29.03.2023, nënshkruan kontratën e përbashkët me Kryetarin e Kryeqytetit Z. Rama për dhënien në shfrytëzim të pronës komunale, për periudhën kohore prej 99 (nëntëdhjetë e nëntë) viteve pa kompensim (qira). Kjo kontratë siguron hapësirën e…

oda-logo-2

KQZ HAP PROCEDURËN E APLIKIMIT PËR KRYETAR TË OSK-SË

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve duke u bazuar në Neni 46 të Rregullorës për zgjedhjen e organeve të OSK-së, hap afatin e kandidimit për Kryetar të OSK-së nga data 27.03.2023 deri më 31.03.2023 në ora 13:00. KRITERET E KANDIDIMIT PЁR KRYETAR TË OSK-së të jetë anëtarë i zgjedhur për Kuvendin e Odës nga Njësia e tij…

oda-logo-2

KQZ CERTIFIKON KANDIDATËT PËR KUVENDIN E OSK-SË

Komisioni Qendror Zgjedhor certifikoi kandidatët për anëtarë të Kuvendit të OSK-së të dalur nga zgjedhjet e datës 22 mars 2023. Lista finale e anëtarëve të Kuvendit të OSK-së: – Vendim për certifikimin e rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve për kuvendin e OSK-së.pdf

oda-logo-2

KQZ SHPALL REZULTATET PRELIMINARE NGA ZGJEDHJET PËR ANËTAR TË KUVENDIT TË OSK-SË

Pas përfundimit të procesit zgjedhor dhe pranimit të raporteve nga Njësitë Zgjedhore, KQZ publikon rezultatet preliminare nga zgjedhjet për anëtar të Kuvendit të OSK-së. Palët e pakënaqura me rezultatin e publikuar mund të paraqesin ankesën në KQZ deri me datë 23.03.2023 ora 20:00, përmes email adresës: kqzosk2023@gmail.com Listat mund t’i shkarkoni këtu: Lista preliminare e…

oda-logo-2

Njoftim

Njoftim preliminar për pjesëmarrjen e rregullt të votuesve në proces zgjedhor KQZ njofton se ka përfunduar procesi i votimit në të gjitha Njësitë Zgjedhore dhe sipas rezultateve preliminare ju informojmë se pjesëmarrja e rregullt është si në vijim:    

oda-logo-2

Njoftim

KQZ njofton se dalja e votuesve në zgjedhjet për anëtarë të Kuvendit të OSK-së deri në ora 12:00, është si në vijim: Numri i votuesve në zgjedhje për anëtarë të Kuvendit.pdf  

oda-logo-2

Fillon procesi i votimit në zgjedhjet për anëtarë të Kuvendit të OSK-së

Ka filluar procesi i votimit për Zgjedhjet për anëtarët e Kuvendit e OSK-së. KQZ ka marrë raporte nga të gjitha njësitë zgjedhore dhe konstaton se të gjitha janë hapur me kohë dhe procesi i votimit po shkon normalisht. KQZ do ta  monitoron edhe për nga afër procesin zgjedhor në të gjitha njësitë zgjedhore Njësitë zgjedhore…

oda-logo-2

Njoftim

Të nderuar anëtarë të OSK,   Ju njoftojmë se për shkak të mbajtjes së zgjedhjeve për Kuvend, nesër me datë 22.03.2023, zyrat e OSK-së nuk do të punojnë. Ju faleminderit në mirëkuptimin tuaj.

oda-logo-2

Njoftim

Të nderuar anëtarë,   Më poshtë gjeni të bashkangjitur Procedurën e Votimit. – Procedura e votimit.pdf

oda-logo-2

NESËR MBAHEN ZGJEDHJET PËR ANËTAR TË KUVENDIT TË OSK-SË

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se janë bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme, dhe nesër me datë 22 Mars 2023 nga ora 08:00 deri në orën 16:00 votuesit e regjistruar në njësitë zgjedhore në të cilat do të organizohen zgjedhjet, mund t’iu drejtohen qendrave të vendvotimit, për të ushtruar të drejtën e tyre të votës. Këtë proces do ta…

LLOGO-ORIGJINAL

Sot shënohet Dita e Stomatologut dhe Dita Botërore e Shëndetit Oral në gjithë botën

Sot shënohet Dita e Stomatologut dhe Dita Botërore e Shëndetit Oral në gjithë botën. Edhe OSK si anëtare e Federatës Botërore të Stomatologjisë (FDI) i bashkohet kësaj dite nën  sloganin “Bëhu krenarë për gojën tuaj”, që synon të tregojë se si një gojë e pashëndetshme mund të ndikojë seriozisht në çdo aspekt të jetës, si…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 14.03.2023, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Përmirësoni aftësitë tuaja endodontike’’, të organizuar nga NTP Allianz, që do të mbahet me datë: 31.03.2023-01.04.2023, në Klan Arena në Prishtinë, morri këtë vendim; Vlerësimi preliminar i Kursit poentohet…

oda-logo-2

Njoftim

KQZ ka miratuar Rregullat e mirësjelljes gjatë procesit për zgjedhjen e organeve të OSK-së. Për më tepër kliko linkun: Rregullat e mirësjelljes gjatë procesit për zgjedhjen e organeve të OSK-së.pdf

oda-logo-2

Njoftim

KQZ ka Certifikuar Listen e Vëzhguesve. Për më tepër kliko linkun: Vendim – Certifikohet lista e vëzhguesve

oda-logo-2

Njoftim

KQZ ka caktuar lokacionet e Qendrave të Votimit të Njësive Zgjedhore. Për më tepër kliko linkun: Vendim – Caktohen lokacionet e Qendrave të Votimit të Njësive Zgjedhore.pdf

oda-logo-2

Lista preliminare e Vëzhguesve të Akredituar nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve

KQZ, në mbledhjen e datës 10.03.2023 sipas rekomandimeve të Sekretariatit të KQZ-së për propozimet për vëzhgues të propozuar nga kandidatët për zgjedhjet e Kuvendit të OSK-së, pas shqyrtimit dhe trajtimit të secilit propozim veç e veç, në mbështetje të Nenit 61 të Rregullores pë Zgjedhjen e organeve të OSK-së publikon Listën preliminare të Vëzhguesve. – Lista preliminare e…

LLOGO-ORIGJINAL

PROGRAMI I LIGJËRATAVE PROFESIONALE PËR VITIN 2023 – CIKLI I PARË

Oda e Stomatologëve të Kosovës ka përgatitur planin dhe programin e ligjëratave në 7 QKMF (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë dhe Ferizaj) për vitin 2023 në kuadër të aktiviteteve të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Ju rikujtojmë se ligjeratat profesionale të organizuara nga OSK, vlerësohen me 8 pikë kredituese për pjesëmarrje aktive dhe 5 pikë…

oda-logo-2

KQZ MIRATOI KODIN E MIRËSJELLJES

KQZ miratoi “KODIN E MIRËSJELLJES GJATË PROCESIT PËR ZGJEDHJEN E ORGANEVE TË OSK-së”. Kodi i mirësjelljes ka për qëllim krijimin e kushteve ku anëtarët e OSK-së mund të zgjedhin përfaqësuesit e tij përmes zgjedhje të lira, të drejta dhe të mir-informuara, në një atmosferë kolegiale dhe respekti të rregullave të legjislacionit përkatës. Këtij Kodi i detyrohen…

oda-logo-2

HAPET PERIUDHA E APLIKIMIT PËR VËZHGUES TË ZGJEDHJEVE

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton të gjithë kandidatët e certifikuar për anëtarë të Kuvendit dhe palët e interesuara se është hapur periudha për aplikim për vëzhgues të zgjedhjeve me datën 22 mars 2023. Periudha kohore për propozimin e vëzhguesve nga kandidatët për anëtar të Kuvendit dhe palët tjera me interes zgjatë nga datat 08/03/2023 deri…

oda-logo-2

KQZ CERTIFIKOI KANDIDATËT PËR ANËTARË TË KUVENDIT TË OSK-SË

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e mbajtur me datë 08.03.2023 pas përfundimit të afatit të ankesave ka bërë certifikimin përfundimtar të kandidatëve për zgjedhjet për anëtarë të Kuvendit, për Legjislaturën e III-të. Çertifikimi përfundimtar i kandidatëve për anëtarë të Kuvendit të OSK-së: – Njësia Zgjedhore 01 Prishtinë – Njësia Zgjedhore 02 Prizren – Njësia…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

OSK ka reaguar ndaj mos zbatimit të Ligjit të pagave për stomatologët specialist të punësuar në sistemin publik shëndetësor (Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare). OSK nëpërmjet shkresës zyrtare ju është drejtuar institucioneve përkatëse të marrin hapa konkret që të zbatohet ligji i pagave, për të gjithë stomatologët specialist të punësuar në sistemin publik (QKMF). OSK…

oda-logo-2

KQZ PUBLIKON LISTËN PRELIMINARE TË KANDIDATËVE PËR ANËTARË TË KUVENDIT TË OSK-SË

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e mbajtur me 06/03/2023, pas shqyrtimit dhe verifikimit të kandidaturave për anëtarë të Kuvendit të OSK-së, publikon listat preliminare për anëtarë të Kuvendit të OSK-së, të cilët kanë plotësuar kriteret e parapara për kandidim. Në linkun e mëposhtëm gjeni listat preliminare të kandidatëve për anëtarë  sipas Njësive zgjedhore: –…

foto osk aab

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi mes OSK-së dhe Kolegjit AAB-Fakulteti i Stomatologjisë

Sot, me datë 01.03.2023, në ambientet e Kolegjit AAB, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof. Dr. Blerim Kamberi dhe Dekani i Fakultetit të Stomatologjisë në Kolegjin AAB Prof.Ass.Dr Astrit Kuçi, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimit ndërinstitucional. Marrëveshja ndër tjerash parasheh organizimin e aktiviteteve profesionale dhe shkencore të përbashkëta në fushën e Edukimit të Vazhdueshëm Profesional…

LLOGO-ORIGJINAL

Ftesë për dorëshkrime

Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK) fton të interesuarit për dorëzimin e dorëshkrimeve për numrin e ardhshëm: Vëllimi 2, Numri 1, 2023. Revista mirëpret të gjitha dorëshkrimet mbi temat që përfshihen në fushëveprimin e revistës. Afati i fundit për dorëzimin të dorëshkrimit: 15 prill 2023. – Dorëshkrimet duhet të jenë të shkruar në gjuhën shqipe…

oda-logo-2

Njoftim për kandidim për anëtar të Kuvendit të OSK-së

Të nderuar anëtarë, KQZ duke respektuar afatet e përcaktuara me Planin e Veprimit, fton të gjithë anëtarët e interesuar që shprehin vullnetin për të kandiduar për anëtar të Kuvendit të OSK-së. Kushtet për aplikim: Të jetë anëtar i OSK-së me status të verifikuar në Listën e Votuesve; Të ketë të përmbushur detyrimet e përcaktuara me…

oda-logo-2

Listat përfundimtare të votuesve në Njësitë Zgjedhore

Të nderuar anëtarë, KQZ në mbledhjen e mbajtur me datë 27/02/2023 ka certifikuar listat përfundimtare votuese të Njësive zgjedhore dhe numrin e anëtarëve në përbërjen e Kuvendit të OSK-së, të legjislaturës së III-të për mandatin 2023-2027. Në linkun e mëposhtëm gjeni listat përfundimtare të votuesve për zgjedhjet e Kuvendit të OSK-së. – Njësia Zgjedhore 01…

oda-logo-2

NJOFTIM PËR LISTAT PRELIMINARE TË VOTUESVE NË NJËSITË ZGJEDHORE

Të nderuar anëtarë, Sot, me datë 22.02.2023, KQZ ka miratuar Listat preliminare të votuesve të Njësive përkatëse zgjedhore. Se në cilën Njësi zgjedhore do të votoni, klikoni në linkun e mëposhtëm: – Njësia Zgjedhore e Prishtinës – Njësia Zgjedhore e Prizrenit – Njësia Zgjedhore e Pejës – Njësia Zgjedhore e Gjakovës – Njësia Zgjedhore e Gjilanit…

LLOGO-ORIGJINAL

Vendimi i të përzgjedhurve për përkrahje financiare të punimeve shkencore

Oda e Stomatologëve të Kosovës me qëllim të stimulimit si dhe promovimit të shkencës të realizuar nga anëtarët e saj, e që janë vlerësuar dhe botuar në revistat prestigjioze kredibile ndërkombëtare, nxorri këtë vendim për përzgjedhjen e përfituesve për përkrahje financiare të punimeve shkencore, të publikuara në vitin 2022. PDF          

oda-logo-2

ZGJEDHJET PËR KUVENDIN E OSK-SË

Të nderuar anëtarë, Kuvendi i Odës së Stomatologëve të Kosovës sot, me datë 15 shkurt 2023 ka shpallur zgjedhjet për mandatin e III- të të Kuvendit të OSK-së. Zgjedhjet do të mbahen më 22 mars 2023. Për hapat e mëtutjeshme të procesit zgjedhor, Komisioni Qendror Zgjedhor do t’ju informojë në kohën e duhur.

LLOGO-ORIGJINAL

Konkurs për përkrahje financiare të punimeve shkencore

Oda e Stomatologëve të Kosovës në vazhdën e aktiviteteve të saj, në lidhje me përkrahjen, zhvillimin e kapaciteteve shkencore vendore dhe me qëllim të stimulimit si dhe promovimit të shkencës të realizuar nga anëtarët e saj që janë vlerësuar dhe botuar në revistat prestigjioze kredibile me impakt ndërkombëtar, shpall konkurs për përkrahje financiare të punimeve shkencore. Oda…

LLOGO-ORIGJINAL

Konkurs Publik

Oda e Stomatologëve të Kosovës shpall konkurs publik për pozitën e “Zyrtarit Financiar të OSK-së”. Gjeni të bashkangjitur:  Konkursin për pozitën e “Zyrtarit Financiar të OSK-së”     Prishtinë, 06.01.2023

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Ju njoftojmë se nga data 01.01.2023 ka hyr në fuqi Vendimi që liroheni nga: – Taksa administrative për regjistrim në regjistrin e anëtarëve në shumë prej 5€; – Taksa administrative për parashtrimin e aplikacionit për valorizim të pikëve kredituese të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional në shumë prej 5€; – Taksa administrative për…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Dje, me dt. 28 dhjetor 2022, Asambleja Komunale e Prishtinës me vota unanime ka marrë vendim për dhënien në shfrytëzim të pronës së paluajtshme të Komunës për ndërtimin e objektit të përbashkët të Odave të Profesionistëve Shëndetësorë (te Pallati i Drejtësisë). Ky vendim është marrë pas kërkesës drejtuar kryetarit të Komunës së…

Revista eRSK 2022 2_Page_01

Njoftim

Të nderuar anëtarë, Vitin po e përmbyllim me botimin e numrit të ri të Revistës së Stomatologëve të Kosovës (RSK). Edhe ky numër është falas për të gjithë anëtarët e Odës së Stomatologëve të Kosovës. Ky botim përmban punime të ndryshme, në të cilat kolegët ndajnë ndër të tjerash edhe përvojën e tyre shumëvjeçare nga…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.12.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Maskerinat nga diagnoza në trajtim’’, të organizuar nga Bi Medical SHPK, që do të mbahet me datë: 22.01.2023, në Klan Arena në Prishtinë, e akrediton eventin në fjalë si…

8873E5A1-F8F7-4C5D-A4C0-812676A1A453

Kryetari i OSK-së, Prof. Dr. Blerim Kamberi nderohet me çmimin prestigjioz “Nderi i Stomatologjisë Shqiptare”

Urdhri i Stomatologut të Shqipërisë (USSH) ka nderuar Kryetarin, Prof. Dr. Blerim Kamberi, me dekoratën më të lartë, “Nderi i Stomatologjisë Shqiptare”, me motivacionin “Për kontribut të veçantë në zhvillimet progresive dhe shkencore në stomatologjinë shqiptare”. Ceremonia e dekorimit u organizua në Asamblenë Kombëtare të USSH-së, në Elbasan, më 15 dhjetor 2022. Titullin e nderit…

IMG_4057

Takimi me kryetarët e odave të rajonit

Si partner i Odës së Stomatologëve të Maqedonisë, në Kongresin e 13 të të teknologjive të reja K4, “Stomatologjia ndërdisiplinore – ide të reja inovative”, të mbajtur me 25-26 nëntor 2022 në Shkup, mori pjesë kryetari Prof. Dr. Blerim Kamberi. Në kuadër të Kongresit u mbajt edhe takimi i kryetarëve të odave nga Maqedonia Veriore,…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 29.11.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ”Trajnim me produktet e sistemit te implanteve BEGO”, të organizuar nga Med Group, që do të mbahet me datë: 14-15.12.2022, në Gjermani, e akrediton eventin në fjalë si vijon;…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale për vitin 2022 të organizuara nga OSK (cikli i dytë), ju njoftojmë se me datë 01.12.2022, orën 13:00 në Poliklinikën Stomatologjike Pejë do të mbahet ligjërata me temë: “Konceptet bashkëkohore në terapinë e kanalit të infektuar” nga Prof. Dr. Blerim Kamberi, Spec. i Sëmundjeve të Dhëmbit dhe Gojës.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale për vitin 2022 të organizuara nga OSK (cikli i dytë), ju njoftojmë se me datë 30.11.2022, në ora 14:00 në QKMF Gjilan do të mbahet ligjërata me temë: “Trajtimi kirurgjik i lezioneve periapikale kronike” nga Prof. Ass. Dr. Musa Qazimi, Spec. i Kirurgjisë Orale.

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë për ofertim për furnizim të softverit për platformën digjitale të OSK-së

  Kliko këtu për të shkarkuar dokumentin.

LLOGO-ORIGJINAL

FTESË PËR HAPËSIRË REKLAMUESE NË REVISTËN E STOMATOLOGËVE TË KOSOVËS

Përmes këtij njoftimi, dëshirojmë të Ju informojmë se Oda e Stomatologëve të Kosovës në dhjetor të këtij viti do ta nxjerr numrin e dytë të Revistës së Stomatologëve të Kosovës, në formën e shtypur dhe elektronike. Tarifat për hapësirat promovuese në faqet e RSK-së dhe përparësi zgjedhjeje do t’i jepet ofertuesit i cili i pari…

IMG_3922

Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi mes OSK-së dhe QKSUK-së

Sot, me datë 16.11.2022, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof. Dr. Blerim Kamberi dhe Drejtori i Qendrës Klinike Stomatologjike Universitare e Kosovës Dr.Sc. Kastriot Meqa, kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi. Marrëveshja garanton shkëmbimin e përvojave, njohurive profesionale dhe shkencore mbi bazën e reciprocitetit; organizimin e aktiviteteve të përbashkëta në fushën e EVP, si:…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Në kuadër të programit të ligjëratave profesionale për vitin 2022 të organizuara nga OSK ( cikli i dytë), ju njoftojmë se me datë 11.11.2022, në ora 13:00 në QKMF Mitrovicë do të mbahet ligjërata me temë: ” Sfidat gjatë obtutimit të kanalit të rrënjës” nga Prof.Asoc.Miranda Stavileci, Spec. e Sëmundjeve të Dhëmbit me Endodoncion.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

1. Njoftim Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 20.10.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Konferencës ‘’Konferenca ndërkombëtare e shkencave’’, të organizuar nga nga Institucioni i Edukimit të lartë UBT, që do të mbahet me datë: 28-29.10.2022, në Kampusin e UBT-së, e akrediton…

image1

Ligjeratë profesionale në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë

Sot, me datë 14.10.2022 në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prishtinë, në kuadër të ciklit të dytë të ligjëratave të organizuara nga Oda e Stomatologëve të Kosovës, u mbajt ligjerata me temë: ” Standardet e përkujdesjes profesionale shëndetësore, rëndësia e çështjeve etike dhe implementimi i Kodit Etik përmes profesionistëve shëndetësor në stomatologji”, nga Dr…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Shtyhen ligjëratat profesionale të ciklit të dytë në kuadër të EVP-së, të parapara të mbahen në muajin Tetor 2022, në QKMF-Mitrovicë, QKMF-Ferizaj dhe Poliklinikë Stomatologjike-Pejë për shkaqe objektive. Ju faleminderit për mirëkuptim. Më poshtë keni orarin e ri të këtyre ligjëratave profesionale:  

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 04.10.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit “Dekortikimi i dhëmbëve dhe roli i tij në jetëgjatësinë e restaurimeve estetike”, të organizuar nga kompania Anka Internacional LLC, që do të mbahet me datë: 15.10.2022, në Hotel Sirius,…

LLOGO-ORIGJINAL

Rezultatet e kandidatëve për pozitën e Sekretarit të Përgjithshëm të OSK-së

Kliko këtu për të shkarkuar dokumentin  

LLOGO-ORIGJINAL

Takimi me koordinatorët për EVP

Dje, me dt. 15 shtator 2022, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës, Prof. Dr. Blerim Kamberi, priti në takim koordinatorët për EVP-së të shtatë rajoneve të Kosovës: Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Ferizaj, Gjilan dhe Gjakovë. Kryetari i njoftoi të pranishmit mbi ecurin e realizimit të ciklit të parë të programit të ligjëratave në kuadër…

IMG_2978

Marrëveshje Bashkëpunimi me Shoqatën e Stomatologëve të Turqisë (TDB)

Me ftesë të kryetarit të Shoqatës së Stomatologëve të Turqisë Dr. Tarık İşmen, kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi ka qëndruar në Stamboll të Turqisë prej 8-10 shtator, ku mori pjesë në Kongresin e 26 të Stomatologjisë të organizuar nga TDB-ja. Në një nga ambientet ku u mbajt kongresi u realizua takimi zyrtar i…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni përzgjedhës për pozitën e Sekretarit të Përgjithshëm në OSK, pas vlerësimit të testit me shkrim të mbajtur me datën 25.08.2022, shpall rezultatet e testit me shkrim : Mentor Bislimi 95 pikë Fisnike Kelmendi 90 pikë Kadrie Sherifi 71 pikë. Të tre kandidatët kanë plotesuar kriterin e paraparë për vazhdimin në fazën tjetër të rekrutimit…

IMG_2858

Filloi cikli i dytë i ligjëratave profesionale të organizuara nga Oda

Sot me dt 06.09.2022 në QKMF Gjakovë, filloi cikli i dytë i ligjëratave të organizuara nga Oda e Stomatologëve të Kosovës. Me këtë rast të pranishmit patën rastin të ndjekin Ligjëratën: “SIALOLITHIASIS” me Ligjërues Dr Munib Pozhegu Specialist i Kirurgjisë Orale Dr.Pozhegu shpalosi rastet e trajtuara në mënyrë kirurgjike ,duke njoftuar për etiologjinë ,përbërjen kimike…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 26.08.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kongresit ‘’Kongresi i parë ndërkombëtar i Stomatologjisë ‘’Prishtina Dental Weekend’’, të organizuar nga IPAL ‘’Kolegji AAB’’, që do të mbahet me datë: 23-25.09.2022, në Hotel Emerald Prishtinë, e akrediton eventin…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim lidhur me verifikimin e të dhënave

Të nderuar anëtarë, Të gjithë anëtarët e OSK-së të cilët, për arsye të ndryshme, u janë ndryshuar të dhënat personale mbi vendbanimin e përhershëm, e-mail adresa dhe nr. i telefonit, ftohen që këto të dhëna t’i përditësojnë dhe të bashkangjesin kopjen e letërnjoftimit të skenuar apo ndonjë dëshmi tjetër përkatëse, dhe t’i përcjellin në emailet…

IMG_1938

Ftesë për dorëshkrime

Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK) fton të interesuait për dorëzimin e dorëshkrimeve për numrin e ardhshëm: Vëllimi 1, Numri 2, 2022. Revista mirëpret të gjitha dorëshkrimet mbi temat që përfshihen në fushëveprimin e revistës.   Afati i fundit për dorëzimin: 15 tetor 2022 Dorëshkrimet duhet të jenë të shkruar në gjuhën shqipe dhe me…

LLOGO-ORIGJINAL

Konkurs publik

Oda e Stomatologëve të Kosovës shpall konkurs publik për pozitën e Sekretarit të Përgjithshëm të OSK-së. Gjeni të bashkangjitur: Konkursin për pozitën e Sekretarit të Përgjithshëm Aplikacioni – Kërkesa për punësim Prishtinë, 04.08.2022

IMG_1938

Njoftim

Të nderuar kolegë, Me shumë kënaqësi ju informojmë se së shpejti do të botohet numri i dytë i Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK). Në revistë do të botohen punime shkencore origjinale, punime profesionale, punime reviale, përshkrim rasti, dorëshkrim i shkurtër, si dhe shkrime informative për çështje specifike me interes të përgjithshëm në sektorin e…

LLOGO-ORIGJINAL

Pritjet që testi i ri PCR do të përmirësojë zbulimin dhe trajtimin e kancerit oral

Në përpjekje për të përmirësuar zbulimin dhe trajtimin e kancerit oral, studiuesit në Universitetin Queen Mary të Londrës kanë zhvilluar testin e parë të reaksionit zinxhiror polimerazë (PCR) për të zbuluar kancerin oral, i emërtuar si indeksi sistemit kvantitativ për diagnostikim të malinjitetit (qMIDS). .Përveç dhënies së rezultateve të shpejta është me kosto efektive dhe…

LLOGO-ORIGJINAL

Strategjia Globale e Shëndetit Oral u miratua nga Asambleja e 75-të e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH)

Strategjia Globale e Shëndetit Oral u miratua nga Asambleja e 75-të e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) Federata Botërore e Stomatologjië (FDI)i vlerëson strategjinë dhe i rekomandon OBSH-së se është e gatshme të mbështesë zhvillimin e një kornize të plan veprimit dhe monitorimit të saj deri në vitin 2023. Është një moment shumë i rëndësishëm…

IMG_9962

Përfundoi cikli i parë i ligjëratave profesionale të organizuara nga Oda

Dje me datë 16 06 2022 në QKMF- Mitrovicë, është mbajtur ligjërata e radhës me temë: Procedurat laboratorike në sistemin Cad/Cam nga Dr. Dijedona Musa -Pllana, specialiste e Protetikës stomatologjike. Teknologjia Cad/Cam si metodë e avansuar në praktikën stomatologjike, viteve të fundit ka marr hov edhe tek ne në Kosovë. Të pranishmit u njoftuan me…

IMG_9883

Nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit me Odën e Stomatologëve të Kroacisë

Me ftesë të kryetarit të Odës së Stomatologëve të Kroacisë, një delegacion i Odës së Stomatologëve të Kosovës, i përbërë nga kryetari Prof.Dr. Blerim Kamberi, nënkryetari Dr. Kastriot Meqa dhe zëvendëskryesuesi i Këshillit Drejtues Dr. Musa Qazimi, ishin në vizitë zyrtare në Zagreb të Kroacisë më datë 9-11 qershor 2022. Takimi u mbajt në një…

DSC_3959

Promovimi i Revistës së Stomatologëve të Kosovës (RSK)

Më 7 qershor 2022, në Prishtinë, u bë promovimi i RSK-së, në prani të shumë personaliteteve nga stomatologjia e mjekësia, si dhe shumë të ftuar të tjerë, ndër ta kryetari i Odës së Stomatologëve të Maqedonisë Veriore Dr. Denkovski.dhe Dr. Mirlind Selimi, kryetar i Bordit Ekzekutiv. Fjalën e hapjes e mbajti Prof. Dr. Blerim Kamberi,…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 03.06.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Konferencës ‘’Promovimi i shëndetit oral te fëmijët e Kosovës’’, të organizuar nga Shoqata Pediatrike dhe Preventive e Kosovës në bashkëpunim me Odën e Stomatologëve të Kosovës, që do të mbahet…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 03.06.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Implantologjia prej A deri në Z’’, të organizuar nga kompania Allianz, që do të mbahet me datë: 09-10.07.2022, në Hotel Sharri Prevallë, e akrediton eventin në fjalë si vijon:…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Oda e Stomatologëve të Kosovës përshëndet iniciativën e Komunës së Prishtinës, gjegjësisht Drejtorisë së Shëndetësisë për vendimin e inicimit të procedurave për ngritjen e kapaciteve të nivelit dytësor stomatologjik. Me funksionalizimin e kujdesit dytësor stomatologjik, qytetarëve të Prishtinës do t’ju mundësohet të marrin shërbime stomatologjike të nivelit më të lartë. Oda e Stomatologëve të Kosovës…

QKMF Mitrovice

Ligjeratë profesionale në QKMF Mitrovicë

Me datë 19.05.2022, në QKMF Mitrovicë u mbajt ligjerata profesionale me temë: “Faktorët etiologjik të sëmundjeve parodontale, ecuria dhe terapia” nga Dr.Genc Gashi specialist i Parodontologjisë dhe Mjekësisë Orale. Në këtë ligjeratë u paraqiten konceptet themelore të shkaktarëve të sëmundjeve parodontale me ç’rast të pranishmit u njoftuan për ecurinë e sëmundjes, diagnostifikimin dhe trajtimin e…

test

Ftesë për hapësirë reklamuese në Revistën e Stomatologëve të Kosovës

Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK) është revistë zyrtare e Odës së Stomatologëve të Kosovës, e themeluar nga Kuvendi i OSK-së. RSK synon të informojë lexuesit për idetë, opinionet, zhvillimet dhe çështjet kryesore në stomatologji- që lidhen me kërkimet shkencore dhe praktikat klinike, për të ngjallur interes, debat dhe diskutim. Revista do të jetë në formën…

LLOGO-ORIGJINAL

KONKURS PËR PËRKRAHJE FINANCIARE TË PUNIMEVE SHKENCORE

Oda e Stomatologëve të Kosovës në vazhdën e aktiviteteve të saj, në lidhje me përkrahjen, zhvillimin e kapaciteteve shkencore vendore dhe me qëllim të stimulimit si dhe promovimit të shkencës të realizuar nga anëtarët e saj që janë vlerësuar dhe botuar në revistat prestigjioze kredibile me impakt ndërkombëtar, shpall konkurs për përkrahje financiare të punimeve…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Njoftim Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 06.05.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Përparimi dhe cementimi i restaurimeve pa përmbajtje metali tek dhëmbët natyral dhe tek implantet’’,të organizuar nga kompania Allianz, që do të mbahet me datë: 13-14.05.2022, në Hotel Lake…

IMG_8664

Ligjeratë profesionale në QKMF Gjakovë

Sot, me datë 05.05.2022, në QKMF Gjakovë u mbajt ligjërata profesionale me temë: “FATI I DHËMBËVE TË TRAUMATIZUAR”, nga Dr Munib Pozhegu specialist i kirurgjisë orale. Dr.Pozhegu prezantoi rastet e trajtuara në praktikën klinike, me theks të vecant me avulzion më të shkurtër kohor, si dhe rastet me avulzion më të gjatë kohor. Gjatë prezantimit…

IMG_8544

Ligjëratë profesionale në QKMF Gjilan

Dje, me datë 27.04.2022 në QKMF Gjilan, u mbajt ligjërata profesionale me temë : “Rëndësia e implementimit të Kodit Etik përmes profesionistëve shëndetësor në stomatologji” nga Dr.sc. Donika Bajrami. Të pranishmit patën rastin të dëgjojnë për vlerat dhe parimet e sjelljes së drejtë që lidhen me detyrimet dhe të drejtat e stomatologut në veprimtarinë e…

IMG_8516

Ligjeratë profesionale në QKMF Prizren

Dje me datë 25.04.2022, në QKMF Prizren u mbajt ligjerata profesionale me temë “Lëndimet traumatike të dhëmbëve” nga Dr.Xhemil Sylejmani, specialist i Pedodoncisë. Pjesëmarrësit u njoftuan me natyrën e lëndimeve traumatike gjegjësisht llojet e lëndimeve, etiologjinë, diagnostifikimin dhe mënyrat e trajtimit bashkëkohor të tyre. Theks i veçantë i kësaj ligjerate ishte edhe ofrimi i shërbimit…

IMG_8458

Ligjerate profesionale ne QKMF- Ferizaj

Sot, me date 22 prill 2022 u mbajt ligjerata profesionale e radhës, në QKMF-Ferizaj, me temë: Konceptet bashkëkohore në terapinë e kanalit të infektuar, nga prof.Dr. Blerim Kamberi, specialist I Sëmundjeve të Dhëmbit dhe Gojës. Nëpërmjet kësaj ligjerate të pranishmit u njoftuan fillimisht me Infeksionet endodontike gjegjësisht për rolin e mikroorganizmave si faktor kritik etiologjik…

test

NJOFTIM

Të nderuar kolege dhe kolegë, Ju njoftojmë se afati i fundit për dërgimin e dorëshkrimeve për numrin e parë të Revistës së Stomatologëve të Kosovës është deri me datë 3 Maj 2022, në email adresën revista@osk-c42eea.ingress-earth.ewp.live. Për më shumë informata mund të drejtoheni në faqen zyrtare të Revistës: https://osk-ks.org/revista, ku janë të përcaktuara edhe detajet teknike…

QKMF Prishtine

Ligjëratë profesionale në QKMF Prishtinë

Me datën 15.04.2022 në ambientet e Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Pristhinë u mbajt ligjërata profesionale me temë: “Raporti i sëmundjeve parodontale me lindjen premature dhe me peshë të ulët”, nga Ass. Dr. Kastriot Meqa, Dr. Sci. Ligjërata kishte për qëllim të paraqesë të dhënat nga hulumtimi klinik që ka analizuar ndërlidhjen e mundshme…

IMG_8301

Njoftim

Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi dhe Nënkryetari Dr. Sci. Kastriot Meqa pritën Prof. Dr Lumnije Kqiku-Biblekaj, profesoreshë në Universitetin e Gracit dhe udhëheqëse e Klinikës së Endodoncisë dhe Traumatologjisë Dentare. Në këtë bashkëbisedim, proferoresha nga Graci shprehi gadishmërinë e plotë për aftësimin profesional dhe për hulumtime shkencore për stomatologët tanë që shprehin dëshirën…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 14.04.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kongresi ‘’Kongresi i VIII-të Mbarëkombëtar i Stomatologjisë’’, të organizuar nga Shoqata e Stomatologëve të Kosovës që do të mbahet me datë: 13-14.05.2022, në Vërmicë, Prizren, e akrediton eventin në fjalë…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 14.04.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Mbushjet estetike nga kompoziti ‘’Tips&Tricks’’,të organizuar nga kompania Allianz, që do të mbahet me datë: 28-29.04.2022, në Hotel Emerald Prishtinë, e akrediton eventin në fjalë si vijon: – Pjesëmarrja…

10042022

Në ambientet e Poliklinkës Stomatologjike në Pejë u mbajt ligjerata profesionale me temë: “Protokoli i trajtimit të dhëmbëve të impaktuar”

Sot, me dt. 08.04.2022 në ambientet e Poliklinkës Stomatologjike në Pejë u mbajt ligjerata profesionale me temë: “Protokoli i trajtimit të dhëmbëve të impaktuar”, nga Prof.Ass. Dr Ali Gashi. Ligjërata profesionale ishte e thelluar në aspektet e informacioneve të përgjithshme lidhur me frekuencën, diagnostikimin, ndërlikimet, dhe vendimet e balancuara për nxjerrjen e dhëmbëve të impaktuar.…

07042022

Filloi cikli i ligjeratave profesionale për vitin 2022 , të organizuara nga OSK.

Sot, me datë 07.04.2022 në QKMF Mitrovicë u mbajt ligjerata profesionale me temë : “ Rëndësia e implementimit të Kodit Etik përmes profesionistëve shëndetësor në stomatologji” nga Prof.Ass. Arlinda Tmava-Dragusha. Të pranishmit patën rastin të ndëgjojnë për vlerat dhe parimet e sjelljes së drejtë që lidhen me detyrimet dhe të drejtat e stomatologut në veprimtarinë…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për akredtimin e aktiviteteve nga KEVP

1. Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 24.03.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e programit për ligjërata profesionale për 7 regjionet të Kosovës në kuadër të OSK-së, e akrediton programin e ligjëratave profesionale për vitin 2022 si vijon: Për ligjëratat që ligjërohen nga…

LLOGO-ORIGJINAL

PROGRAMI I LIGJËRATAVE PROFESIONALE PËR VITIN 2022

Oda e Stomatologëve të Kosovës ka përgatitur planin dhe programin e ligjëratave në 7 QKMF (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë dhe Ferizaj) për vitin 2022 në kuadër të aktiviteteve të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Komisioni për EVP ka akredituar programin në fjalë konform Rregullores për EVP, gjegjësisht Shtojcës 2- Vlerësimi i aktiviteteve të EVP…

Screen Shot 2022-03-18 at 16.37.33

Njoftim

Oda e Stomatologëve të Kosovës sot, organizoi tryezën me temën “Gjendja në sektorin e stomatologjise : E tashmja dhe e ardhmja” Fillimisht, kryetari i OSK -së Prof.Dr. Blerim Kamberi paraqiti një përmbledhje të gjendjes në sektorin e stomatologjisë, problemet dhe zgjidhjet e tyre. Në tryezë ishin të pranishëm, delegacioni nga Urdhri i Stomatologut të Shqipërisë,…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 08.03.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Workshop-it në ortodoncinë fikse ‘’Trajtimi i klasës II/I dento-alveolare’’ të organizuar nga kompania NTP ALLIANZ, që do të mbahet me datë: 25-26.03.2022, në Hotel Emerald Prishtinë, e akrediton eventin në…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 08.03.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Kursit ‘’Preparimi dhe cementimi i restaurimeve pa përmbajtje metali tek dhëmbët natyral dhe tek implantet’’ të organizuar nga kompania NTP ALLIANZ, që do të mbahet me datë: 12-13.03.2022, në Hotel…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për dhënien e kontratës

Njoftim për dhënien e kontratës me numër të prokurimit 01/22/2-3-6

image1

Takim me Inspektoratin Shëndetësor

Gjatë ditës, kryetari i OSK-së Prof.Dr. Blerim Kamberi me bashkëpunëtorë, ka zhvilluar një takim pune me Zv. e Detyrës së Kryeinspektorit Shëndetësor Dr.Shaban Osmanaj, me ç’rast u diskutua për disa nga temat aktuale të sektorit të stomatologjisë me të cilat po ballafaqohet komuniteti ynë.. Bashkarisht u zotuam se bashkëpunimi i dy institucioneve tona do të…

LLOGO-ORIGJINAL

FTESË PËR TENDER

Oda e Stomatologëve të Kosovës fton të gjitha kompanitë e interesuara që të paraqesin kërkesën e tyre për dosje të tenderit për “Kontratë për Botim të Revistës së Stomatologëve të Kosovës”. Njoftimin për kontratë mund ta shkarkoni këtu: Njoftimi për kontratë “Botimi i Revistës së Stomatologëve të Kosovës”. Nr. Ref. 01/2022-OSK. Për më shumë informata…

IMG_7217

U përurua Obelisku kushtuar profesionistëve shëndetësorë

Sot, në hyrje të kompleksit të Qendrës Klinike Universitare në Prishtinë, u bë përurimi i Obeliskut në nder dhe përkujtim të kontributit dhe sakrificës së profesionistëve shëndetësor të Republikës së Kosovës. Ky obelisk simbolizon qëndresën, kontributin dhe përkushtimin profesional të mantelbardhëve të vendit tonë përgjatë dekadave. Në këtë ceremoni solemne, përveç kryetarëve të Odave dhe…

msh

Takimi me Ministrin e Shëndetësisë Dr. Latifi

Kryetari i OSK-së me bashkëpunëtorë, u takua dje me Ministrin e Shëndetësisë Dr. Latifi dhe Zëvendësminstreshën Dr. Gexha. Fillimisht, Kryetari  e informoi Ministrin me një përmbledhje të shkurtër të punëve të realizuara deri më tani në OSK, për aktivitetet që janë në vazhdimësi, si dhe për sfidat e Odës dhe të veprimtarisë stomatologjike në nivel…

test

REVISTA E STOMATOLOGËVE TË KOSOVËS

                  Të nderuar kolegë,   Me shumë kënaqësi ju informojmë se shpejti do të botohet Revista e Stomatologëve të Kosovës (RSK). Kjo revistë  është themeluar me 30 tetor 2021 nga Kuvendi i OSK-së dhe është revista e parë e vetme në vend, në fushën e Stomatologjisë. Në…

LLOGO-ORIGJINAL

Takim koordinatorët për EVP

Me datë 27.01.2022, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës, Prof. Dr. Blerim Kamberi, priti në takim koordinatorët për EVP-së për shtatë regjionet e Kosovës – Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Ferizaj, Gjilan dhe Gjakovë. Në bashkëpunim me koordinatorët, OSK do të përgatisë planin dhe programin e ligjëratave për shtatë Qendrat Kryesore të Mjekësisë Familjare për…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur me 18.01.2022, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e kursit ‘’Veneers dhe roli i tyre në stomatologjinë estetike’’ që do të mbahet me datë: 29.01.2022 dhe 05.02.2022, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja aktive 6 pikë Pjesëmarrja…

LLOGO-ORIGJINAL

Përfundoi Konferenca e VI-të Stomatologjike

Me 18 Dhjetor 2021 u mbajt Konferenca e VI-të Stomatologjike-Virtuale në të cilën morën pjesë mbi 900 pjesëmarrës. Kjo Konferencë u organizua nga OSK, me ligjërues të shquar me përvojë profesionale dhe akademike nga fusha të ndryshme stomatologjike. Një pjesë e tyre ishte me pjesëmarrje fizike me një audiencë të kufizuar, si dhe pjesëmarrje virtuale…

IMG_6949

Ceremonia e vendosjes së gurëthemelit të Obeliskut

Në hyrje të kompleksit të Qendrës Klinike Universitare në Prishtinë, sot është vendosur gurëthemeli i obeliskut në nder dhe përkujtim të kontributit dhe sakrificës së profesionistëve shëndetësor të Republikës së Kosovës. Obelisku i profesionistëve shëndetësorë është monument, i cili do të simbolizojë rëndësinë e shërbimit shëndetësor dhe jetës si fenomen. Në këtë ceremoni solemne të…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 01.12.2021, pas vlerësimit të dokumentacionit për akreditimin e Konferencës ‘’Konferenca e VI-të Stomatologjike-Virtuale’’ që do të mbahet me datë: 18 Dhjetor 2021, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja aktive 15 pikë Pjesëmarrja pasive 10 pikë Për…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për dhënien e kontratës

Njoftim për dhënien e kontratës me numër të prokurimit 02/21/2-3-6

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 25.11.2021, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga VIZION DENT, për akreditimin e Ligjëratës që do të mbahet me datë: 27 Nëntor 2021, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja aktive 6 pikë Pjesëmarrja pasive 5 pikë…

LLOGO-ORIGJINAL

REAGIM PUBLIK

Oda e Stomatologëve të Kosovës me shqetësim ka përcjellë kronikat mediale të paraqitura gjatë ditëve të fundit të drejtuar ndaj anëtarit tonë. E njoftojmë opinionin publik se Oda e Stomatologëve të Kosovës nuk ka pranuar ndonjë ankesë nga ana e pacientes në lidhje me rastin e paraqitur në media dhe se pretendimet  e shfaqura  kanë…

LLOGO-ORIGJINAL

Ftesë për tender

17.11. 2021. Oda e Stomatologëve të Kosovës fton të gjitha kompanitë e interesuara që të paraqesin kërkesën e tyre për dosje të tenderit për “Kontratë për Auditim financiar dhe funksional të OSK-së për vitin 2020”. Njoftimin për kontratë mund ta shkarkoni këtu: Njoftimi për kontratë “Kontratë për Auditim financiar dhe funksional të OSK-së për vitin…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 10.11.2021, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Shoqata BRAINSTROM, për akreditimin e konferencës ‘’Takimi Kombëtar i Shkencave Mjekësore 9’’ që do të mbahet me datë: 19-21 Nëntor 2021 në Tiranë, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Oda e Stomatologëve të Kosovës organizon KONFERENCËN E GJASHTË STOMATOLOGJIKE-VIRTUALE (Me ligjërues të huaj dhe vendor), e cila do të mbahet  me datë 18 dhjetor 2021. Konferenca do të akreditohet nga Oda e Stomatologëve të Kosovës. Për detajet e konferencës do t’ju njoftojmë me kohë.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 26.10.2021, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Institucioni i Edukimit të lartë, UBT, për akreditimin e ‘’Konferencës ndërkombëtare të Shkencave Stomatologjike’’ që do të mbahet me datë: 29-30 Tetor 2021, e akrediton eventin në fjalë si vijon:…

LLOGO-ORIGJINAL

Bëhet përzgjedhja e projektit ideor artistik për monumentin përkujtimor për nder të profesionistëve shëndetësorë

Këtu mund të gjeni informata lidhur me përzgjedhjen e projektit ideor artistik për monumentin përkujtimor për nder të profesionistëve shëndetësorë.

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Kërkesë për shpalljen e Ftesës për ofertë Ftesë për ofertë Njoftim për Kontratë – OPSH

LLOGO-ORIGJINAL

Formohet Këshilli Readaktues i revistës stomatologjike

Duke pasur parasysh mungesën e kahershme të një reviste stomatologjike, Oda e Stomatologëve të Kosovës ka filluar procedurat për inicimin e nxjerrjes së revistës stomatologjike e cila do të ketë karakter profesional dhe informues. Këshilli Drejtues i OSK-së në mbledhjen e mbajtur me 22.06.2021 ka emëruar Këshillin Redaktues të revistës stomatologjike në përbërje: Kastriot Meqa…

LLOGO-ORIGJINAL

Rikujtim për pajisje me faksimil

Oda e Stomatologëve të Kosovës rikujton anëtaret e saj se periudha për pajisje me faksimil unik të prodhuar nën autoritetin e OSK-së është deri me 30 Qershor 2021. OSK rikujton se ushtrimi i veprimtarisë pa pajisje me faksimil unik pas datës 30 Qershor, paraqet ushtrim të kundërligjshëm të veprimtarisë mjekësore dhe si e tillë mund…

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Të nderuar anëtarë/e të OSK-së, Ju njoftojmë se nga data 07.06.2021, Zyret e OSK-së do të kalojnë në një objekt tjetër me adresë: Ulpiana D 7, Hyrja II, nr. 6 (rr. Mark Dizdari) në Prishtinë (përballë Rrethit të Spitalit). Faleminderit për mirëkuptimin tuaj!

LLOGO-ORIGJINAL

Projektimi dhe ndërtimi i Obelsikut

Odat e profesionistëve shëndetësor pas ndarjes së lokacionit në afërsi të QKUK-së nga ana e Komunës së Prishtinës për vendosjen e obeliskut në shenjë mirënjohje për profesionistët shëndetësorë dhe në shenjë nderimi të atyre që kanë ndërruar jetë nga virusi COVID-19, kanë marrë vendim për hapjen e konkursit publik lidhur me projektimin e detajizuar të…

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë për marrje me qera ambiente zyrash për nevojat e OSK-së

Oda e Stomatologëve të Kosovës fton të gjithë të interesuarit të dërgojnë ofertat e tyre për lëshimin me qera ambiente zyrash për Odën e Stomatologëve të Kosovës, me specifikat si më poshtë: • Sipërfaqja e ambienteve për zyra të variojë nga 55 m² – 75 m² ; • Të jenë së paku tri ambiente të…

IMG_0199

OSK fillon shpërndarjen e faksimileve unik për stomatolog

Sot, në Zyret e Odës së Stomatologëve të Kosovës filloi shpërndarja e parë e faksimileve unike të prodhuara nën autoritetin e OSK-së. Me këtë rast Kryetari i OSK-së, Prof. Dr. Blerim Kamberi theksoi se pajisja me faksimilin zyrtar të lëshuar nga OSK-ja, paraqet shenjë për identifikimin profesional, gjegjësisht nënshkrimin profesional të stomatologut. Afati kohor për…

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Të nderuar anëtarë të OSK-së,   Afati kohor për aplikim për furnizim me faksimil fillon nga data 01.04.2021 deri 30.06.2021. Formularin për furnizim me faksimil mund ta shkarkoni nga ballina e OSK-së https://osk-ks.org/wp-content/uploads/2021/03/Formular-per-faksimil-1.docx Pagesa e taksës administrative në shumë prej 15 € bëhet përmes NLB Banka duke u bazuar në këto të dhëna: Emri i Llogarisë: Oda e Stomatologëve të Kosovës Nr. Llogarisë: 1701 0016 0008 1756 Gjatë kryerjes së…

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Oda e Stomatologëve të Kosovës si përfaqësuese ligjore e interesave profesionale të stomatologëve, ka pranuar disa kërkesa nga ana e anëtarëve të saj me të cilat janë ngritur shqetësimet e tyre se insitucionet e vendit janë duke hartuar planin e vaksinimit që ka në konsideratë vetëm punëtorët shëndetësorë të sektorit publik, kurse për punëtorët shëndetësorë…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 01.03.2021, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar, për akreditimin e konferencës së pestë stomatologjike virtuale ‘’Stomatologjia  në rrethana pandemie’’ e organizuar nga OSK që do të mbahet me datë: 20 Mars 2021, e akrediton eventin në fjalë si…

LLOGO-ORIGJINAL

Qarkore informative lidhur mbi detyrimin e përdorimit të faksimilave dhe formatit unik të miratuar nga OSK-ja

Të nderuar anëtarë/e të OSK-së, Përmes kësaj shkrese, ju njoftojmë se OSK ka zhvilluar procedurat e tenderimit për dhënie të kontratës për furnizim për punimin/ prodhimin e autorizuar të faksimilave sipas formës së miratuar dhe përmbajtjes është përcaktuar me Rregullore për Regjistrim, Licencim dhe Rilicencim të Stomatologëve. Prandaj, të gjithë stomatolgët që ofrojnë shërbime shëndetësore-stomatologjike…

DC20054A-E8F6-482B-8015-25504CD2A6F2

ODA E STOMATOLOGËVE TË KOSOVËS DHE INSTITUTI PËR HULUMTIME DHE TRAJNIME NË SHKENCAT MJEKËSORE “REZONANCA” NËNSHKRUAN MARRËVESHJE BASHËPUNIMI

Sot, me datë 24.02.2021 në ambientet e Kolegjit “Rezonanca” Kryetari i OSK-së Prof.Dr. Blerim Kamberi dhe Kryesuesi i Institutit për hulumtime dhe trajnime në shkencat mjekësore “Rezonanca” Prof.Asc. Eqrem Gara nënshkruan një marrëveshje të bashkëpunimit, me ç’rast palët shprehën vullnetin dhe mirëkuptimin e tyre për bashkëpunimin në fushën e e hulumtimeve shkencore në mjekësinë dentare,…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për dhënien e kontratës

FURNIZIM ME VULË (FAKSIMIL) Kontratë 1 Vjeçare

LLOGO-ORIGJINAL

NJ O F T I M

Oda e Stomatologëve të Kosovës me rastin e shënimit të ditës botërore të  Shëndetit Oral, organizon KONFERENCËN E PESTË STOMATOLOGJIKE-VIRTUALE (Me ligjërues të huaj dhe vendor), e cila do të mbahet  me datë 20 Mars 2021. Konferenca do të akreditohet nga Oda e Stomatologëve të Kosovës. Për detajet e konferencës do t’ju njoftojmë me kohë.

Image-1

Në Tiranë u nënshkrua marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet Odës së Stomatologëve të Kosovës dhe Fakultetit të Mjekësisë Dentare-Tiranë

Sot, me dt. 12 Shkurt 2021 në Tiranë, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës  Prof. Dr. Blerim Kamberi dhe nënkryetari Dr.sc. Ali Gashi u pritën nga Dekanja e Fakultetit të Mjekësisë Dentare Prof. Asoc. Edit Xhajanka. Takimi u zhvillua në një atmosferë të ngrohtë dhe shumë miqësore në ambientet e Fakultetit të Mjekësisë Dentare…

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Oda e Stomatologëve të Kosovës nga fillimi i këtij viti ka filluar pregatitjet për procedurat e nevojshme të pregatitjes së  faksimileve (vulave) profesionale të stomatologëve, në bazë të autorizimit ligjor që ndërlidhen me zbatimin e kompetencace publike për licencimin dhe rilicencimin e stomatologëve, të përcaktuara në Ligjin për Odat e…

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM PËR KONTRATË

08 Shkurt 2021 Oda e Stomatologëve të Kosovës fton të gjitha kompanitë e interesuara që të paraqesin kërkesën e tyre për dosje të tenderit për FURNIZIM ME VULË – FAKSIMIL   Njoftimin për kontratë mund ta shkarkoni këtu: Njoftimi për kontratë 01/21 Për më shumë informata referojuni ftesës për tender të cilën e gjeni të…

Image-1 (3)

Nënshkruhet Memorandumi i bashkëpunimit ndërmjet OSK-së dhe SHSRK-së

Sot, me dt. 02.02.2021, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof. Dr. Blerim Kamberi dhe Kryetarja e Shoqatës së Stomatologëve të Republikës së Kosovës Dr. Sc.Donika Bajrami kanë nënshkruar Memorandumin e bashkëpunimit, ku ndër tjerash ata shprehën vullnetin dhe mirëkuptimin e tyre për bashkëpunimin reciprok në fushën e shkëmbimit të informacioneve, përvojave dhe organizimit…

LLOGO-ORIGJINAL

Specializantët e rinj me vetëfinancim, nga tani do të mbështeten me paga nëpërmjet fondit për subvencione nga MSH

Të nderuar/a anëtarë/e, gjatë javës së kaluar zhvilluam takim të përbashkët me një grup të specializantëve me të cilin u dakorduam dhe bashkrenduam kërkesat e tyre. Kryetari i OSK-së i është drejtuar Ministrit të Shëndetësisë Z. Zemaj me kërkesë për mbështetje financiare të specializantëve të rinj të stomatologjisë nga programi i subvencioneve, pas së cilave tashmë…

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë e Kryetarit të OSK-së drejtuar Ministrit të Shëndetësisë për mbështetje financiare të specializantëve të stomatologjisë

Duke u bazuar në detyrat e Odës së Stomatologëve të Kosovës në mbrotjen dhe promovimin e profesionistëve shëndetësorë, stomatologëve në sektorin publik dhe privat, Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi i është drejtuar Ministrit të Shëndetësisë në detyrë, Zt. Armend Zemajt, me një kërkesë për mbështetjen financiare të specializantëve nga lëmitë e stomatologjisë të…

IMG_0036

Mbështetje për përfshirjen e specializantëve të rinj në financim nga programi për subvencione

Sot, me 26 Janar 2021, Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi priti në një takim pune një grup të specializantëve të rinj. Gjatë takimit, u paraqitën brengat e specializantëve të rinj në lidhje me kushtet e punës, e veçanërisht me mungesën e financimit të edukimit të tyre specialistik. Kryetari shprehu përkrahjen e parezervë të…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë të Odës së Stomatologëve të Kosovës, Siç jeni në dijeni nga sot kanë hyrë në fuqi masat e reja të vendosura nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e përhapjes së virusit COVID 19. Ministria e Tregëtisë dhe Industrisë po ashtu sot ka publikuar edhe listën e veprimtarisë të cilat janë të lejuara…

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM

Në publikimin e njoftimit pubik për dhënie të Kontratës të datës 13/10/2020 për kontratën për auditimin e pasqyrave financiare të OSK për vitin 2018 dhe 2019, në Seksionin IV të saj te personi kontaktues i operatorit ekonomik, është bërë një lëshim teknik, ashtu që është ngatërruar mbiemri i personit kontatkues, ku ne vend te mbiemrit…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 22.10.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Institucioni i Edukimit të lartë, UBT, për akreditimin e konferencës ‘’Konferencë ndërkombëtar e Shkencave Stomatologjike’’ që do të mbahet me datë: 30-31 Tetor 2020, e akrediton eventin në fjalë si…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftimi për dhënien e kontratës

Në linkun e mëposhtëm mund ta gjeni njoftimin për dhënien e kontratës me titull” Kontratë për Auditimin e Pasqyrave Financiare të OSK për vitet 2018 dhe 2019.

LLOGO-ORIGJINAL

FTESË PËR TENDER

25 SHTATOR 2020 Oda e Stomatologëve të Kosovës fton të gjithakompanitë e interesuara që të paraqesin kërkesën e tyre për dosje të tenderit për “Kontratë për auditimfinanciar për OSK për vitin 2018 dhe 2019”. Njoftimin për kontratë mund ta shkarkoni këtu: Njoftimi për kontratë 01/20 Për më shumë informata referojuni ftesës për tender të cilën…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim lidhur me pagesën e anëtarësisë për vitin 2020

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Edhe përkundër njoftimeve tona për afatin e fundit të paraparë për përmbushjen e obligimeve ligjore për vazhdimin e anëtarësimit nga ligji nr. 04/L-150 për Odat e Profesionistëve Shëndetësore  neni 40 dhe paragrafit 1 dhe 2; (paragrafi 1. Anëtarët e Odës kanë obligim që në mënyrë të rregullt të paguajnë anëtarësinë, kompensimin…

FB851FCF-C7E4-416E-9849-C5DCFC14A138

Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof.Dr. Blerim Kamberi u prit nga zv. Ministri i Shëndetësisë Dr. Luan Gola

Në këtë takim Kryetari i OSK-së shprehu përgëzimet Dr.Gola për emërimin e tij si zv.Ministër të Shëndetësisë. Gjatë takimit Kryetari i OSK-së adresoi shqetësimet e ndryshme të cilat i ka pranuar dhe janë brengë e anëtarëve të OSK-së. Tema kyqe të cilat u shqyrtuan në takim ishin shqetësimet dhe diskriminimi i stomatologëve në shtesat e…

qiri

Komunikatë për Media

Përmes kësaj komunikate, Odat e Profesionistëve Shëndetësor bëjnë thirrje institucioneve shëndetësore që sot, me datë 20 Gusht 2020, në orën 21:00 para çdo institucioni shëndetësor të ndizen qirinj për nder të profesionistëve shëndetësorë të cilët humbën jetën nga Covid-19, si dhe të shërbejë si mbështetje të profesionistëve shëndetësorë të cilët vazhdojnë luftën kundër Covid-19. Njëkohësisht…

icon

Stomatologët e sektorit publik të përfshihen në listat e kompenzimit nga Qeveria e Republikës së Kosovës

Oda e Stomatologëve të Kosovës (OSK) mbështet shqetësimet e anëtarëve të saj në lidhje me trajtimin diskriminues ndaj tyre për shkak të mosrealizimit të shtesave të pagave gjatë ushtrimit me rrezik të profesionit në përballje me COVID-19. Me qëllim të mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të anëtarëve të saj, OSK insiston që stomatologët, si…

icons-05

FDI i përgjigjet udhëzimeve të fundit të OBSH-së për ofrimin e shërbimeve stomatologjike në kontekstin e COVID-19

Ofrimi i shërbimeve stomatologjike mund të vazhdojë gjatë COVID-19, por duhet të përputhet me rekomandimet zyrtare në nivel kombëtar ose lokal të një shteti. Këtë deklaratë e ka publikuar Federata Botërore Stomatologjike (FDI) në përgjigje të lëshimit të dokumentit “Konsideratat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për ofrimin e shërbimeve themelore stomatologjike në kontekstin e…

schemaOrgLogo

Udhëzimet e fundit nga OBSH lidhur me ofrimin e shërbimeve themelore stomatologjike në kontekst të COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka publikuar udhëzime për konsideratat lidhur me ofrimin e shërbimeve themelore stomatologjike në kontekst të COVID-19, me qëllim që të adresojë nevojat dhe konsideratat e veçanta gjatë ofrimit të këtyre shërbimeve. Këto udhëzime të përditësuara përmbajnë rregulla që rekomandohen për të parandaluar transmetimin dhe infektimin me virusin SARS-CoV-2 në ambientet…

LLOGO-ORIGJINAL

Reagim i odave të profesionistëve shëndetësorë

Përfaqësuesit e odave të profesionistëve shëndetësorë u janë drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë lidhur me mos-përfshirjen e tyre në proceset legjislative për hartimin e Projektligjit për Plotësimin dhe Ndryshimin e Ligjit 04/L-125 për Shëndetësi. Më shumë informata mund të gjeni këtu.

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë e odave të profesionistëve shëndetësorë drejtuar Zyres së Kryeministrit lidhur me Udhëzimin Administrativ 05/2017 për Shkollimin Specialistik

Oda e Mjekëve të Kosovës, Oda e Stomatologëve të Kosovës, dhe Oda e Farmacistëve të Kosovës kanë parashtruar kërkesë drejtuar Zyres së Kryeministrit të Republikës së Kosovës lidhur me anulimin e Udhëzimit Administrativ 05/2017 për Shkollimin Specialistik, pasi që është konstatuar se ky akt nënligjor cënon autorizimet ligjore të bazuara në Ligjin 04/L-150 për Odat…

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë drejtuar Ministrit të Shëndetësisë për bashkërendim lidhur me zbatimin e kompetencave ligjore të paushtruara nga Odat e Profesionalistëve Shëndetësorë

Odat e profesionistëve shëndetësorë kanë kërkuar nga Ministri i Shëndetësisë që të zbatohen edhe ato kompetenca ligjore të paushtruara deri më tani nga odat përkatëse. Për më tepër klikoni vegëzën e mëposhtme: Kërkese për bashkërendim lidhur me zbatimin e kompetencave ligjore të OPSH-ve

getimage

Rritja e përdorimit të brushave elektrike për pastrimin e dhëmbëve

Një studim i ri në Mbretërinë e Bashkuar ka treguar se numri i britanikëve që bëjnë pastrimin e dhëmbëve me brushë  elektrike ka tejkaluar për herë të parë ata që përdorin brusha manuale për pastrimin e dhëmbëve. Të dhënat e këtij studimi tregojnë që pothuajse 12 milion njerëz në Mbretërinë e Bashkuar kanë kaluar në brusha…

LLOGO-ORIGJINAL

Komunikatë e përbashkët e odave të profesionistëve shëndetësorë dhe Federatës së Sindikatave të Shëndetsisë së Kosovës

Kryesuesit e OPSH-ve dhe FSSHK-së morën vendim për krijimin e komitetit të përbashkët për analizimin e menaxhimit të situatës së krijuar nga pandemia. Rekomandimet e dala nga ky komitet, së bashku me informatat e përditësuara, do të dërgohen në Ministrinë e Shëndetësisë për veprimet dhe hapat e mëtutjeshëm të cilat duhet marrë në menaxhimin e…

LLOGO-ORIGJINAL

KOMUNIKATË PËR MEDIA E ODAVE TË PROFESIONISTËVE SHËNDETËSORË

  https://osk-ks.org/wp-content/uploads/2020/07/Komunikate-per-Media-.pdf

LLOGO-ORIGJINAL

Mbështetje për kolegët tanë të infektuar me virusin COVID-19

Të nderuar anëtarë, Oda e Stomatologëve të Kosovës menjëherë pasi u informua se disa kolegë tanë janë infektuar me virusin COVID-19, ka ndërmarrë masa për të sqaruar situatën e krijuar, sepse si kolegët, po ashtu edhe pacientët e tyre, janë të brengosur në mënyrë të arsyeshme për këtë ngjarje. Oda e Stomatologëve të Kosovës ka detyrim të…

LLOGO-ORIGJINAL

FDI OFRON UDHËZIME PËR ANËTARËT, AUTORITETET SHËNDETËSORE DHE EKIPET STOMATOLOGJIKE NË PËRGJIGJE TË COVID-19

Federata Ndërkombëtare Stomatologjike (FDI), kohët e fundit lëshoi​​ një deklaratë zyrtare ku përshkruhen parimet kryesore të kujdesit stomatologjik dhe promovimi i shëndetit oral gjatë pandemisë COVID-19. Që nga fillimi i tij në Dhjetor 2019, COVID-19 është rritur në përmasa pandemike me mbi 5.7 milion raste dhe 350,000 vdekje të konfirmuara në mbi 200 vende deri në fillim të Qershorit 2020. COVID-19 jo vetëm që…

LLOGO-ORIGJINAL

Themelohet Komisioni Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj SarS CoV2 – COVID-19

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, sot me 22 qershor është themeluar Komisioni Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj SarS CoV2 – COVID-19. Komisioni ka për qëllim të shqyrtojë dhe informojë Qeverinë për çështje të caktuara në lidhje më SarS CoV2 – COVID-19 dhe të këshillojë dhe t’i propozojë Qeverisë ndërmarrjen e veprimeve përkatëse…

LLOGO-ORIGJINAL

N j o f t i m

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Këshilli Drejtues i Odës së Stomatologëve të Kosovës në mbledhjen e mbajtur me 10.06.2020 ka marr Vendim: I. Të gjithë anëtarët e OSK-së lirohen nga plotësimi i kriterit të paraparë për pikët kredituese për pjesëmarrje në aktivitetet e EVP-së për vitin 2020. Për më shumë klikoni linkun e mëposhtëm: https://osk-ks.org/wp-content/uploads/2020/06/Vendim-per-lirimin-nga-kriteri-20-pikesh-EVP.pdf…

DEF0B6C5-284D-42E2-876A-4A7E0504C266

Odat e profesionistëve shëndetësorë u pritën nga Kryeministri i Kosovës dhe Ministri i Shëndetësisë

Në takimin e përbashkët me Kryeministrin Hoti,  Ministrin e Shëndetësisë  Zemaj dhe me Odat e Profesionistëve Shëndetësorë, të mbajtur me 10 Qershor 2020, temë qendrore e takimit ishte roli i profesionistëve shëndetësorë gjatë pandemisë COVID-19. Në këtë takim ishte pjesëmarrës edhe Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi.  Gjatë takimit Kryeministri Hoti premtoi mbështetje të mëtutjeshme dhe koordinim të ngushtë me odat përkatëse për të mënjanuar…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim lidhur me Regjstrin e licencave valide të lëshuara nga OSK

Ngritja e transparencës dhe llogaridhënia për punë ka qenë një ndër objektivat kryesore të OSK-së. Në vazhdën e kësaj përgjegjësie, sot ne po publikojmë për anëtarët e Odës si dhe pë publikun e gjërë Regjistrin e licencave valide të lëshuara nga OSK.   Vërejtje: Stomatologët që nuk janë të përfshirë në këtë regjistër duhet të…

apple1

Në ditën e shëndetit të gingivës “T’I THEMI JO GJAKDERDHJES NGA GINGIVA”

Për të festuar Ditën e Shëndetit të Gingivës, që Federata Evropiane e Parodontologjisë (EFP) e shënon me 12 Maj, FDI intervistoi ekspertin e parodontologjisë Prof. Lijian Jin nga Hong Kongu, për të diskutuar rëndësinë e shëndetit të gingivës gjatë gjithë jetës. Prof. Jin është një nga katër ekspertët nga ekipi punues i projektit të shëndetit…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për rifillimin e punës në ordinancat private stomatologjike

Të nderuar anëtarë të Odës së Stomatologëve të Kosovës, Oda e Stomatologëve të Kosovës, në kordinim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, ka finalizuar “Rekomandimet për profesionistët e stomatologjisë në sektorin privat gjatë pandemisë me COVID-19”, me rastin e rifillimit të punës në ordinancat private stomatologjike. Në interes të shëndetit dhe…

LLOGO-ORIGJINAL

Postimet e munguara nga data 12 Mars deri 7 Maj 2020

12.03.2020 Njoftim për pezullimin e ligjëratave të EVP Duke u bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, të datës 11 Mars 2020, lidhur me pezullimin e aktiviteteve publike, Oda e Stomatologëve të Kosovës njofton anëtarët e saj se përkohësisht pezullohen aktivitetet e organizuara nga OSK në qendrat e mjekësisë familjare në kuadër të…

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM PËR ORARIN E RI TË PUNËS NË ZYRET E OSK-SË

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Pas lehtësimit të masave të parapara për parandalimin e pandemisë COVID -19, të paralajmëruara nga Ministrisa e Shëndetësisë me dt 30.04.2020 dhe me qëllim të përmbushjes së nevojave të anëtarëve tanë, Ju njoftojmë se zyret e OSK-së nga data 18 Maj 2020 do të fillojnë punën me palë çdo ditë…

LLOGO-ORIGJINAL

PROGRAMI I PËRMIRËSUAR I LIGJËRATAVE PËR EDUKIM TË VAZHDUESHËM PROFESIONAL PËR VITIN 2020

Oda e Stomatologëve të Kosovës ka përgatitur planin dhe programin e ligjëratave në 7 QKMF (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë dhe Ferizaj) për vitin 2020 në kuadër të aktiviteteve të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Komisioni për EVP ka akredituar programin në fjalë konform Rregullores për EVP, gjegjësisht Shtojcës 2- Vlerësimi i aktiviteteve të EVP…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për akreditmin e eventit nga Komisioni për EVP

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.02.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Kompania Allianz për akreditimin e kursit ‘’Mbushjet estetike nga kompoziti’’ Tips&Tricks’’ kurs praktik, që do të mbahet me datë: 27-28 Mars 2020, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për akreditmin e eventit nga Komisioni për EVP

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.02.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Kompania Allianz për akreditimin e kursit ‘’Ortodonci funksionale kombinuar me TMJ dhe me OSA trajnim një ditor për myobrace’’, që do të mbahet me datë: 20 Mars 2020, e akrediton…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për akreditmin e eventit nga Komisioni për EVP

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.02.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Kompania Allianz për akreditimin e kursit Workshop në Ortodoncinë fikse ‘’Trajnimi i klasës II/I dento-alveolare ’’ pjesa praktike në typodont, që do të mbahet me datë: 12-13 Mars 2020, e…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.02.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Shoqata e Stomatologëve të Kosovës për akreditimin e simpoziumit të Stomatologjisë ‘’Ditët e Shëndetit Oral‘’, që do të mbahet me datat 19 dhe 20 Mars 2020, e akrediton eventin në…

OSK-OSM

Bashkëpunimi ndërkombëtar i OSK-së

Me dt. 26.shkurt 2020 në Shkup të Maqedonisë Veriore, Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës  Prof. Dr. Blerim Kamberi dhe nënkryetari Dr. Ali Gashi u takuan me homologët e tyre nga Maqedonia Veriore,  Dr. Marijan Denkovski, kryetar, Prof. Dr. Qenan Ferati, nënkryetar dhe Mirlind Selimi, kryesues i Bordit ekzekutiv. Takimi u zhvillua në një…

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 14.01.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar për akreditimin e trajnimin të Kompanisë Dentare NekiDent ‘’ Suksesi me sistemin-tomas&amda i bërë me Dentaurum’’, që do të mbahet me datë: 28-29 Shkurt 2020 në Emerald Hotel – Prishtinë, e…

LLOGO-ORIGJINAL

PROGRAMI I LIGJËRATAVE PËR EDUKIM TË VAZHDUESHËM PROFESIONAL PËR VITIN 2020

Oda e Stomatologëve të Kosovës ka përgatitur planin dhe programin e ligjëratave në 7 QKMF (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë dhe Ferizaj) për vitin 2020 në kuadër të aktiviteteve të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Komisioni për EVP ka akredituar programin në fjalë konform Rregullores për EVP, gjegjësisht Shtojcës 2- Vlerësimi i aktiviteteve të EVP…

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Komentet e përbashkëta të odave të profesionistëve shëndetësorë në lidhje me projekt-Udhëzimin Administrativ për Shkollim Specialistik  

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Kumtesa e Odës së Stomatologëve të Kosovës për zbatueshmërinë e legjislacionit për mbrojtjen e të drejtave të stomatologëve. KUMTESA

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Njoftohen stomatologët e poshtëshënuar të cilët nuk kanë bërë pagesën e anëtarësisë për vitin 2019 (50 euro pagesa vjetore), se afati përfundimtar i pagesës së anëtarësisë është data 27.01.2020. 1 Anila Hetemi 2 Fisnik Muja 3 Nijazi Kastrati 4 Visar Disha 5 Valentina Sylejmani 6 Erhan Uka 7 Hajdin Sopaj 8 Othman Tërshani 9 Naim…

LLOGO-ORIGJINAL

R I N J O F T I M

Rinjoftojmë të gjithë stomatologët e ri-licencuar nga MSH në vitet 2015 – 16 shtator 2016, të cilët nuk e kanë paguar kuotën e anëtarësisë vjetore (për vitin 2019) në shumë prej 50 Euro, se afati i fundit për pagesën e anëtarësisë është deri me datën 16.01.2020. Pas kalimit të këtij afati, OSK do të ndërmerr…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për kërkesën e OSK-së drejtuar institucioneve relevante për ekuivalentim të stomatologëve në specializim në kategorinë H7

    Kërkesë për kategorizimin e Stomatologëve në specializim në pajtim me Ligjin për pagat në sektorin publik

DSC_1063

Bashkëpunimi ndërmjet Odës së Stomatologëve të Kosovës me Odën e Stomatologëve të Kroacisë, Odën e Stomatologëve të Maqedonisë së Veriut dhe Urdhrin e Stomatologut Shqiptar

Me 22 Nëntor 2019 me ftesë të Kryetarit të Odës së Stomatologëve të Kosovës për një vizitë pune ishte delegacioni i Odës së Stomatologëve të Kroacisë ne krye me Kryetarin e saj Dr. Hrvoje Pezo. Takimi u zhvillua në një atmosferë të ngrohtë dhe shumë miqësore në ambientet ku u mbajt Konferenca e Katërt Stomatologjike.…

LLOGO-ORIGJINAL

L A J M Ë R I M

Lajmërohen të gjithë stomatologët, teknikët dentarë, infermierët dhe studentët të cilët kanë bërë pagesën e regjistrimit, por të cilët nuk kanë marrë certifikatë për pjesëmarrje në Konferencën e IV-të Stomatologjike, Oda e Stomatologëve të Kosovës do t’ju njoftojë në lidhje me tërheqjen e certifikatave sapo ato të jenë gati.

LLOGO-ORIGJINAL

Akreditimi i Konferencës së Katërt Stomatologjike nga Oda e Infermierëve të Kosovës

Njoftohen Infermieret dhe Teknikët Dentarë se Konferenca e Katërt Stomatologjike e cila organizohet nga Oda e Stomatologëve të Kosovës është akredituar nga Oda e Infermierëve të Kosovës (Nr. i Vendimit 965 të dt.18.10.2019) si në vijim: Pjesëmarrja pasive: 15 pikë akredituese

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për ekspozitën dentare

Të nderuar, Ju njoftojmë se në Konferencën e IV-të Stomatologjike e cila do të mbahet me dt 22-23.11.2019 në Venus Hotel në Prishtinë do të ketë ekspozitë dentare. Çmimi i hapësirës ekspozuese është 70 euro për 1m2. Pagesa është e pakthyeshme. Në ndajshtesë e gjeni skemën e hapësirës ekspozuese e shprehur prej numrit 1-17. Vërejtje:…

ada-fdi_517x71

Pjesëmarrja në aktivitetet e FDI, 4-8 Shtator 2019, San Francisko, SHBA

Në cilësinë e zyrtarit të OSK-së për ndërlidhje me FDI, Dr Kastriot Meqa ka marrë pjesë në aktivitetet e organizuara nga organet e FDI, për detyrat që u takojnë anëtarëve të rregullt të kësaj organizate. Po ashtu, me autorizimin e Kryetarit të OSK-së, ka marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të FDI. Në ceremoninë e…

OSK 4

N J O F T I M – KONFERENCA STOMATOLOGJIKE

Oda e Stomatologëve të Kosovës, në bashkëpunim me Kompanitë dentare “Alianz” dhe Dental Day” dhe e mbështetur nga Qendra Klinike Stomatologjike Universitare e Kosovës, organizon KONFERENCËN E KATËRT STOMATOLOGJIKE “STOMATOLOGJIA SOT DHE NESËR” (Me pjesëmarrje ndërkombëtare), e cila do të mbahet në Prishtinë, me datë 22 dhe 23 Nëntor 2019.   Më shumë informata mund…

LLOGO-ORIGJINAL

N J O F T I M

Oda e Stomatologëve të Kosovës organizon KONFERENCËN E KATËRT STOMATOLOGJIKE (Me pjesëmarrje ndërkombëtare), e cila do të mbahet në Prishtinë, me datë 22 dhe 23 Nëntor 2019. Konferenca përfshin ligjerata, trajnime, shkëmbim të eksperiencave studimore praktike dhe teorike në të gjitha disciplinat stomatologjike për mjekët stomatolog, teknikët dentar dhe infermieret e stomatologjisë nga ekspertë vendorë…

LLOGO-ORIGJINAL

Lista e Anëtarëve të OSK-së

Oda e Stomatologëve të Kosovës, pas krijimit të Data Bazës së të dhënave për Stomatologët e Republikës së Kosovës, nxjerr Listën e Anëtarëve nga Regjistri i OSK-së. Vërejtje: Të gjithë Stomatologët të cilët nuk gjenden në këtë listë, duhet të lajmërohen pranë Shërbimit Administrativ të OSK-së për të kryer procedurat e duhura për anëtarësim. Lista…

Dental Day

Nënshkruhet Memorandumi i bashkëpunimit ndërmjet OSK dhe kompanisë SH.P.K “Dental Day”

Me datën 21 Gusht 2019 Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof. Dr. Blerim Kamberi ka nënshkruar një Memorandum bashkëpunimi me kompaninë SH.P.K. Dental Day. Ky bashkëpunim do të fokusohet në shkëmbimin e informatave dhe zbatimin e aktiviteteve lidhur me organizimin e trajnimeve, mbështetjes në publikime për avancim të stomatologjisë, promovim të produkteve inovative…

IMG_3234

Odat e profesionistëve shëndetësorë me marrëveshje të përbashkët

Odat e profesionistëve shëndetësorë në Kosovë kanë nënshkruar një kontratë të përbashkët mbi zbatimin e projektit për ndërtimin e objektit për nevojat e ushtrimit të veprimtarisë dhe funksioneve publike të përcaktuara me Ligj. Ky objekt i përbashkët i Odave do të jetë i projektuar për të siguruar një sipërfaqe të mjaftueshme për nevojat e tyre.…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim i ri për pagesën e anëtarësisë dhe gjobave për licencë të skaduar

Të nderuar kolegë stomatologë, Ju njoftojmë se me datën 08.08.2019 hyjnë në fuqi: Rregullorja për Regjistrim, Licencim dhe Rilicencim të Stomatologëve dhe Vendimi për caktimin e përkohshëm të lartësisë së taksave administrative në OSK. Prandaj, Të gjithë stomatologëve që ju është lëshuar Licenca e Punës para 16 Shtatorit të vitit 2016 e që kanë validitet…

OSK-PRAK

Nënshkruhet Memorandumi i bashkëpunimit ndërmjet OSK dhe PRAK

Me 25 Korrik 2019 është nënshkruar Memorandumi i bashkëpunimit ndërmjet Odës së Stomatologëve të Kosovës dhe Shoqatës për të Drejtat e Pacientëve të Kosovës. Palët shprehën vullnetin për bashkëpunim të ndërsjellët për të siguruar avancimin e raporteve në mes të Stomatologëve, si profesionistë shëndetësorë, dhe pacientëve, si shfrytëzues të shërbimeve stomatologjike. OSK dhe PRAK do…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim – Pagesa e anëtarësisë dhe gjoba për licencë të skaduar

I. Të gjithë stomatologëve që ju është lëshuar Licenca e Punës para 16 shtatorit të vitit 2016 e që kanë validitet (afat të skadencës së licencës), janë të obliguar që të regjistrohen dhe anëtarësohen në OSK, si dhe të bëjnë pagesën e anëtarësisë për vitin 2019 në shumë prej 50.00 Euro. II. Të gjithë stomatologëve…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim-për kartelat dhe numrat identifikues

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Në mbështetje të Nenit 9, paragrafi 1 me nën paragrafin 1.13 të Ligjit N3. 04/L-150 për Odat e Profesionistëve Shëndetësor, Oda e Stomatologëve të Kosovës së shpejti do t’i lëshon Kartelat dhe numrat identifikues për të gjithë stomatologët që janë regjistruar dhe anëtarësuar në Odën e Stomatologëve të Kosovës. Të…

landscape1

Njoftim – Trajnimi i implantologjisë

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.06.2019, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar për akreditim të Kursit  ‘’Trajnimi i implantologjisë’’ që do të mbahet me datë 12-13 Korrik në Renew Kosovo, Rr. Elena Gjika, nr.2, Pejë , e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja…

landscape1

Njoftim – Trajnim për Laser Dentar

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 27.06.2019, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar për akreditim të Kursit  Trajnim për Laser Dentar‘’, që do të mbahet me date 30 qershor Semitronix Hotel-Fushë Kosovë, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja pasive – 5 Pikë.

marreveshja

Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof. Dr. Blerim Kamberi, sot ka nënshkruar një Memorandum Bashkëpunimi me kompaninë N.T.P Allianz.

Me këtë Memorandum palët u dakorduan të bashkëpunojnë për të nxitur dhe mbështetur organizimin e aktiviteteve të ndryshme stomatologjike në përputhje me nevojat dhe kërkesat profesionale të stomatologëve, infermierëve dhe teknikëve dentar. Gjatë nënshkrimit të kësaj marrëveshje Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi potencoi se me marrëveshje të ndërsjellët do të ndahen detyrat dhe…

memorandumi1

OMK dhe OSK – Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi

  Me datë 16.05.2019 është nënshkuar memorandum i bashkëpunimit ndërmjet Odës së Mjekëve të Kosovës. Dhe Odës së Stomatologëve të Kosovës. Palët shprehen vullnetin e tyre për bashkëpunim të qendrueshëm sipas fushave përkatëse, duke e konsideruar të domosdoshëm këtë bashkëpunim për rritjen dhe përmirësimin e standardeve dhe cilësisë së kujdesit Shëndetësor. Palët poashtu u dakorduan…

memorandumi2

Nënshkruhet Memorandum bashkëpunimi ndërmjet OSK dhe OIK

Me datë 22.05.2019 është nënshkruar memorandumi i bashkëpunimit ndërmjet Odës së Stomatologëve të Kosovës dhe Odës së Infermierëve të Kosovës. Palët shprehin vullnetin dhe mirëkuptimin për një bashkëpunim të qëndrueshëm dhe të domosdoshëm për rritjen dhe përmirësimin e vazhdueshëm të përformancës profesionale të infermiereve dhe teknikëve dentar nëpërmjet formave të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Gjatë…