Lajme & Ngjarje

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Të nderuar anëtarë të Odës së Stomatologëve të Kosovës, Siç jeni në dijeni nga sot kanë hyrë në fuqi masat e reja të vendosura nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e përhapjes së virusit COVID 19. Ministria e Tregëtisë dhe Industrisë po ashtu sot ka publikuar edhe listën e veprimtarisë të cilat janë të lejuara…

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM

Në publikimin e njoftimit pubik për dhënie të Kontratës të datës 13/10/2020 për kontratën për auditimin e pasqyrave financiare të OSK për vitin 2018 dhe 2019, në Seksionin IV të saj te personi kontaktues i operatorit ekonomik, është bërë një lëshim teknik, ashtu që është ngatërruar mbiemri i personit kontatkues, ku ne vend te mbiemrit…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 22.10.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Institucioni i Edukimit të lartë, UBT, për akreditimin e konferencës ‘’Konferencë ndërkombëtar e Shkencave Stomatologjike’’ që do të mbahet me datë: 30-31 Tetor 2020, e akrediton eventin në fjalë si…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftimi për dhënien e kontratës

Në linkun e mëposhtëm mund ta gjeni njoftimin për dhënien e kontratës me titull” Kontratë për Auditimin e Pasqyrave Financiare të OSK për vitet 2018 dhe 2019.

LLOGO-ORIGJINAL

FTESË PËR TENDER

25 SHTATOR 2020 Oda e Stomatologëve të Kosovës fton të gjithakompanitë e interesuara që të paraqesin kërkesën e tyre për dosje të tenderit për “Kontratë për auditimfinanciar për OSK për vitin 2018 dhe 2019”. Njoftimin për kontratë mund ta shkarkoni këtu: Njoftimi për kontratë 01/20 Për më shumë informata referojuni ftesës për tender të cilën…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim lidhur me pagesën e anëtarësisë për vitin 2020

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Edhe përkundër njoftimeve tona për afatin e fundit të paraparë për përmbushjen e obligimeve ligjore për vazhdimin e anëtarësimit nga ligji nr. 04/L-150 për Odat e Profesionistëve Shëndetësore  neni 40 dhe paragrafit 1 dhe 2; (paragrafi 1. Anëtarët e Odës kanë obligim që në mënyrë të rregullt të paguajnë anëtarësinë, kompensimin…

FB851FCF-C7E4-416E-9849-C5DCFC14A138

Kryetari i Odës së Stomatologëve të Kosovës Prof.Dr. Blerim Kamberi u prit nga zv. Ministri i Shëndetësisë Dr. Luan Gola

Në këtë takim Kryetari i OSK-së shprehu përgëzimet Dr.Gola për emërimin e tij si zv.Ministër të Shëndetësisë. Gjatë takimit Kryetari i OSK-së adresoi shqetësimet e ndryshme të cilat i ka pranuar dhe janë brengë e anëtarëve të OSK-së. Tema kyqe të cilat u shqyrtuan në takim ishin shqetësimet dhe diskriminimi i stomatologëve në shtesat e…

qiri

Komunikatë për Media

Përmes kësaj komunikate, Odat e Profesionistëve Shëndetësor bëjnë thirrje institucioneve shëndetësore që sot, me datë 20 Gusht 2020, në orën 21:00 para çdo institucioni shëndetësor të ndizen qirinj për nder të profesionistëve shëndetësorë të cilët humbën jetën nga Covid-19, si dhe të shërbejë si mbështetje të profesionistëve shëndetësorë të cilët vazhdojnë luftën kundër Covid-19. Njëkohësisht…

icon

Stomatologët e sektorit publik të përfshihen në listat e kompenzimit nga Qeveria e Republikës së Kosovës

Oda e Stomatologëve të Kosovës (OSK) mbështet shqetësimet e anëtarëve të saj në lidhje me trajtimin diskriminues ndaj tyre për shkak të mosrealizimit të shtesave të pagave gjatë ushtrimit me rrezik të profesionit në përballje me COVID-19. Me qëllim të mbrojtjes dhe promovimit të të drejtave të anëtarëve të saj, OSK insiston që stomatologët, si…

icons-05

FDI i përgjigjet udhëzimeve të fundit të OBSH-së për ofrimin e shërbimeve stomatologjike në kontekstin e COVID-19

Ofrimi i shërbimeve stomatologjike mund të vazhdojë gjatë COVID-19, por duhet të përputhet me rekomandimet zyrtare në nivel kombëtar ose lokal të një shteti. Këtë deklaratë e ka publikuar Federata Botërore Stomatologjike (FDI) në përgjigje të lëshimit të dokumentit “Konsideratat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për ofrimin e shërbimeve themelore stomatologjike në kontekstin e…

schemaOrgLogo

Udhëzimet e fundit nga OBSH lidhur me ofrimin e shërbimeve themelore stomatologjike në kontekst të COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka publikuar udhëzime për konsideratat lidhur me ofrimin e shërbimeve themelore stomatologjike në kontekst të COVID-19, me qëllim që të adresojë nevojat dhe konsideratat e veçanta gjatë ofrimit të këtyre shërbimeve. Këto udhëzime të përditësuara përmbajnë rregulla që rekomandohen për të parandaluar transmetimin dhe infektimin me virusin SARS-CoV-2 në ambientet…

LLOGO-ORIGJINAL

Reagim i odave të profesionistëve shëndetësorë

Përfaqësuesit e odave të profesionistëve shëndetësorë u janë drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë lidhur me mos-përfshirjen e tyre në proceset legjislative për hartimin e Projektligjit për Plotësimin dhe Ndryshimin e Ligjit 04/L-125 për Shëndetësi. Më shumë informata mund të gjeni këtu.

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë e odave të profesionistëve shëndetësorë drejtuar Zyres së Kryeministrit lidhur me Udhëzimin Administrativ 05/2017 për Shkollimin Specialistik

Oda e Mjekëve të Kosovës, Oda e Stomatologëve të Kosovës, dhe Oda e Farmacistëve të Kosovës kanë parashtruar kërkesë drejtuar Zyres së Kryeministrit të Republikës së Kosovës lidhur me anulimin e Udhëzimit Administrativ 05/2017 për Shkollimin Specialistik, pasi që është konstatuar se ky akt nënligjor cënon autorizimet ligjore të bazuara në Ligjin 04/L-150 për Odat…

LLOGO-ORIGJINAL

Kërkesë drejtuar Ministrit të Shëndetësisë për bashkërendim lidhur me zbatimin e kompetencave ligjore të paushtruara nga Odat e Profesionalistëve Shëndetësorë

Odat e profesionistëve shëndetësorë kanë kërkuar nga Ministri i Shëndetësisë që të zbatohen edhe ato kompetenca ligjore të paushtruara deri më tani nga odat përkatëse. Për më tepër klikoni vegëzën e mëposhtme: Kërkese për bashkërendim lidhur me zbatimin e kompetencave ligjore të OPSH-ve

getimage

Rritja e përdorimit të brushave elektrike për pastrimin e dhëmbëve

Një studim i ri në Mbretërinë e Bashkuar ka treguar se numri i britanikëve që bëjnë pastrimin e dhëmbëve me brushë  elektrike ka tejkaluar për herë të parë ata që përdorin brusha manuale për pastrimin e dhëmbëve. Të dhënat e këtij studimi tregojnë që pothuajse 12 milion njerëz në Mbretërinë e Bashkuar kanë kaluar në brusha…

LLOGO-ORIGJINAL

Komunikatë e përbashkët e odave të profesionistëve shëndetësorë dhe Federatës së Sindikatave të Shëndetsisë së Kosovës

Kryesuesit e OPSH-ve dhe FSSHK-së morën vendim për krijimin e komitetit të përbashkët për analizimin e menaxhimit të situatës së krijuar nga pandemia. Rekomandimet e dala nga ky komitet, së bashku me informatat e përditësuara, do të dërgohen në Ministrinë e Shëndetësisë për veprimet dhe hapat e mëtutjeshëm të cilat duhet marrë në menaxhimin e…

LLOGO-ORIGJINAL

KOMUNIKATË PËR MEDIA E ODAVE TË PROFESIONISTËVE SHËNDETËSORË

  http://osk-ks.org/wp-content/uploads/2020/07/Komunikate-per-Media-.pdf

LLOGO-ORIGJINAL

Mbështetje për kolegët tanë të infektuar me virusin COVID-19

Të nderuar anëtarë, Oda e Stomatologëve të Kosovës menjëherë pasi u informua se disa kolegë tanë janë infektuar me virusin COVID-19, ka ndërmarrë masa për të sqaruar situatën e krijuar, sepse si kolegët, po ashtu edhe pacientët e tyre, janë të brengosur në mënyrë të arsyeshme për këtë ngjarje. Oda e Stomatologëve të Kosovës ka detyrim të…

LLOGO-ORIGJINAL

FDI OFRON UDHËZIME PËR ANËTARËT, AUTORITETET SHËNDETËSORE DHE EKIPET STOMATOLOGJIKE NË PËRGJIGJE TË COVID-19

Federata Ndërkombëtare Stomatologjike (FDI), kohët e fundit lëshoi​​ një deklaratë zyrtare ku përshkruhen parimet kryesore të kujdesit stomatologjik dhe promovimi i shëndetit oral gjatë pandemisë COVID-19. Që nga fillimi i tij në Dhjetor 2019, COVID-19 është rritur në përmasa pandemike me mbi 5.7 milion raste dhe 350,000 vdekje të konfirmuara në mbi 200 vende deri në fillim të Qershorit 2020. COVID-19 jo vetëm që…

LLOGO-ORIGJINAL

Themelohet Komisioni Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj SarS CoV2 – COVID-19

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, sot me 22 qershor është themeluar Komisioni Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj SarS CoV2 – COVID-19. Komisioni ka për qëllim të shqyrtojë dhe informojë Qeverinë për çështje të caktuara në lidhje më SarS CoV2 – COVID-19 dhe të këshillojë dhe t’i propozojë Qeverisë ndërmarrjen e veprimeve përkatëse…

LLOGO-ORIGJINAL

N j o f t i m

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Këshilli Drejtues i Odës së Stomatologëve të Kosovës në mbledhjen e mbajtur me 10.06.2020 ka marr Vendim: I. Të gjithë anëtarët e OSK-së lirohen nga plotësimi i kriterit të paraparë për pikët kredituese për pjesëmarrje në aktivitetet e EVP-së për vitin 2020. Për më shumë klikoni linkun e mëposhtëm: http://osk-ks.org/wp-content/uploads/2020/06/Vendim-per-lirimin-nga-kriteri-20-pikesh-EVP.pdf…

DEF0B6C5-284D-42E2-876A-4A7E0504C266

Odat e profesionistëve shëndetësorë u pritën nga Kryeministri i Kosovës dhe Ministri i Shëndetësisë

Në takimin e përbashkët me Kryeministrin Hoti,  Ministrin e Shëndetësisë  Zemaj dhe me Odat e Profesionistëve Shëndetësorë, të mbajtur me 10 Qershor 2020, temë qendrore e takimit ishte roli i profesionistëve shëndetësorë gjatë pandemisë COVID-19. Në këtë takim ishte pjesëmarrës edhe Kryetari i OSK-së Prof. Dr. Blerim Kamberi.  Gjatë takimit Kryeministri Hoti premtoi mbështetje të mëtutjeshme dhe koordinim të ngushtë me odat përkatëse për të mënjanuar…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim lidhur me Regjstrin e licencave valide të lëshuara nga OSK

Ngritja e transparencës dhe llogaridhënia për punë ka qenë një ndër objektivat kryesore të OSK-së. Në vazhdën e kësaj përgjegjësie, sot ne po publikojmë për anëtarët e Odës si dhe pë publikun e gjërë Regjistrin e licencave valide të lëshuara nga OSK.   Vërejtje: Stomatologët që nuk janë të përfshirë në këtë regjistër duhet të…

apple1

Në ditën e shëndetit të gingivës “T’I THEMI JO GJAKDERDHJES NGA GINGIVA”

Për të festuar Ditën e Shëndetit të Gingivës, që Federata Evropiane e Parodontologjisë (EFP) e shënon me 12 Maj, FDI intervistoi ekspertin e parodontologjisë Prof. Lijian Jin nga Hong Kongu, për të diskutuar rëndësinë e shëndetit të gingivës gjatë gjithë jetës. Prof. Jin është një nga katër ekspertët nga ekipi punues i projektit të shëndetit…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për rifillimin e punës në ordinancat private stomatologjike

Të nderuar anëtarë të Odës së Stomatologëve të Kosovës, Oda e Stomatologëve të Kosovës, në kordinim me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, ka finalizuar “Rekomandimet për profesionistët e stomatologjisë në sektorin privat gjatë pandemisë me COVID-19”, me rastin e rifillimit të punës në ordinancat private stomatologjike. Në interes të shëndetit dhe…

LLOGO-ORIGJINAL

Postimet e munguara nga data 12 Mars deri 7 Maj 2020

12.03.2020 Njoftim për pezullimin e ligjëratave të EVP Duke u bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, të datës 11 Mars 2020, lidhur me pezullimin e aktiviteteve publike, Oda e Stomatologëve të Kosovës njofton anëtarët e saj se përkohësisht pezullohen aktivitetet e organizuara nga OSK në qendrat e mjekësisë familjare në kuadër të…

LLOGO-ORIGJINAL

NJOFTIM PËR ORARIN E RI TË PUNËS NË ZYRET E OSK-SË

Të nderuar anëtarë të OSK-së, Pas lehtësimit të masave të parapara për parandalimin e pandemisë COVID -19, të paralajmëruara nga Ministrisa e Shëndetësisë me dt 30.04.2020 dhe me qëllim të përmbushjes së nevojave të anëtarëve tanë, Ju njoftojmë se zyret e OSK-së nga data 18 Maj 2020 do të fillojnë punën me palë çdo ditë…

LLOGO-ORIGJINAL

PROGRAMI I PËRMIRËSUAR I LIGJËRATAVE PËR EDUKIM TË VAZHDUESHËM PROFESIONAL PËR VITIN 2020

Oda e Stomatologëve të Kosovës ka përgatitur planin dhe programin e ligjëratave në 7 QKMF (Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë dhe Ferizaj) për vitin 2020 në kuadër të aktiviteteve të Edukimit të Vazhdueshëm Profesional. Komisioni për EVP ka akredituar programin në fjalë konform Rregullores për EVP, gjegjësisht Shtojcës 2- Vlerësimi i aktiviteteve të EVP…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për akreditmin e eventit nga Komisioni për EVP

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.02.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Kompania Allianz për akreditimin e kursit ‘’Mbushjet estetike nga kompoziti’’ Tips&Tricks’’ kurs praktik, që do të mbahet me datë: 27-28 Mars 2020, e akrediton eventin në fjalë si vijon: Pjesëmarrja…

LLOGO-ORIGJINAL

Njoftim për akreditmin e eventit nga Komisioni për EVP

Komisioni për Edukim të Vazhdueshëm Profesional i Odës së Stomatologëve të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur më 27.02.2020, pas vlerësimit të dokumentacionit të pranuar nga Kompania Allianz për akreditimin e kursit ‘’Ortodonci funksionale kombinuar me TMJ dhe me OSA trajnim një ditor për myobrace’’, që do të mbahet me datë: 20 Mars 2020, e akrediton…